Facebook Pixel

6 найкращих програмних РРО 2024 року

Програмне РРО для ФОП у 2023: яке обрати. Обкладинка Олександра Шатова

Програмне РРО для ФОП у 2023: яке обрати. Обкладинка Олександра Шатова

Від початку жовтня 2023 року більшість підприємців в Україні мають працювати з реєстраторами розрахункових операцій (РРО). Втім купівля та встановлення цих апаратів для невеликих бізнесів може перетворитися на головний біль: дорого та потребує багато часу. Саме тому попит зростає на програмні РРО, що у вигляді застосунків у смартфоні або комп’ютері виконують функції каси. The Page розповідає про шість найпопулярніших рішень РРО для ФОП 2023 року.

Кому потрібно встановлювати РРО у 2024 році

ФОП, що обмежуються прийманням платежів за реквізитами на безготівковий рахунок підприємства, можуть працювати без РРО. Але щоб приймати оплату готівкою або за допомогою еквайрингу з банківських карток онлайн або офлайн, потрібно мати РРО для ФОП.

Перед публікацією The Page провів опитування читачів у Telegram та Viber про те, якими ПРРО вони користуються. Серед користувачів Telegram найбільш популярними є Checkbox (27%) та «Вчасно.Каса» (15%). ПРРО ПриватБанку «Каса» обрали 7%. У Viber лідирують застосунок від ПриватБанку (21%) та Checkbox (13%). Якщо зважати на кількість завантажень та відгуків у Google Play, то Checkbox є найбільш поширеним ПРРО для ФОП: більш ніж 10 тис. завантажень та 2,1 тис. відгуків.

Програмне РРО Checkbox: функції, відгуки, ціни

ПРРО Checkbox. Скрини інтерфейсу з Google App

ПРРО Checkbox. Скрини інтерфейсу з Google App

Checkbox дозволяє використовувати смартфон замість терміналу, підтримує всі види еквайрингу, надсилає чеки у Viber та SMS.

Функціонал та підтримання застосунку Checkbox для Android, зважаючи на відгуки, набагато якісніші, ніж для IOS. Після оновлення застосунку IOS 9 листопада користувачі написали велику кількість негативних відгуків. Також дехто скаржився на менший функціонал порівняно з версією для Android. Користувачі кажуть, що браузерна версія більш допоміжна.

Серед зауважень від користувачів Android: не відображаються залишки товару, неможливо ввести номенклатуру через телефон, незручне меню вибору товарів.

Оцінка Google Play 4,8 на основі 2,1 тис. відгуків. Оцінка App Store 3,3 на основі 83 відгуків.

Ціна ПРРО Checkbox

Абонплата — 178,8 грн на місяць. Є пробний безкоштовний період.

Програмне РРО «Вчасно.Каса»: функції, відгуки, ціна

ПРРО «Вчасно.Каса». Скрини інтерфейсу з Google App

ПРРО «Вчасно.Каса». Скрини інтерфейсу з Google App

«Вчасно.Каса» видає чеки в офлайн-режимі, за збоїв серверів ДПС та відключенні інтернету переходить в онлайн-режим, надсилає чеки на e-mail, Viber, Telegram, QR, використовує камеру як сканер штрихкодів, дозволяє редагувати ціну в чеку. Пропонує інтеграції з BAS і 1C та маркерплейсами.

Серед найпоширеніших зауважень користувачів на App Store та Google Pay: «неможливо зареєструватися» та «не працює застосунок». Також вони незадоволені тим, що не працює автоматичне закриття зміни та не можна додавати товари з телефону.

Оцінка Google Play 4,5 на основі 84 відгуків. Оцінка App Store 4,5 на основі 50 відгуків.

Ціна ПРРО «Вчасно.Каса»

Абонплата — 180 грн на місяць.

Програмне РРО «Є-чек»: функції, відгуки, ціни

ПРРО «Є-чек». Скрини інтерфейсу з Google App

ПРРО «Є-чек». Скрини інтерфейсу з Google App

ПРРО для ФОП «Є-чек» працює як POS-термінал у смартфоні, пропонує всі види еквайрингу, має функцію сканера штрихкодів, надсилає чеки покупцям на e-mail та у месенджери, автоматично формує Z-звіти, є можливість створити кастомізований дизайну чека.

Нещодавно розробники представили нову версію застосунку «Є-Чек 2.0», поки що немає відгуків користувачів.

Серед найпоширеніших зауважень користувачів на App Store та Google Pay: бракує налаштувань для змішаної форми оплати, трапляються розбіжності між сумою еквайрингу та Z-звітом, часом не працює автоматичне закриття зміни.

Оцінка Google Play 3,2 на основі 149 відгуків.

Ціна ПРРО «Є-чек»: функції, відгуки, ціна

Абонплата — 125 грн на місяць.

Програмне РРО Cashalot

ПРРО Cashalot. Скрини інтерфейсу з Google App

ПРРО Cashalot. Скрини інтерфейсу з Google App

ПРРО Cashalot створює та реєструє чеки у ДПС, інтегроване з BAS та іншими обліковими системами, надсилає чеки покупцям у месенджери, дозволяє приймати комбіновану оплату, є інтеграція з «Новою поштою» (відстеження посилки та автоматичне формування чека після отримання).

Однакова оцінка Google Play та App Store 4,5 на основі 22 відгуків. Відгуків із зауваженнями небагато. Серед останніх є кілька скарг про неможливість закрити зміну після оновлень у вересні.

Ціна ПРРО Cashalot: функції, відгуки, ціна

Вартість ліцензії ПРРО для ФОП для однієї каси на один рік — від 440 грн (за купівлі для 10 кас і більше) до 980 грн (для 1-2 кас).

Програмне РРО Державної податкової служби

ПРРО ДПС. Скрини інтерфейсу з Google App

ПРРО ДПС. Скрини інтерфейсу з Google App

ПРРО від Державної податкової служби України доступна для бізнесу і може бути завантажена з вебсайту ДПС, App Store або Google Play. Також існує версія для Windows для використання на десктопах.

Функціонал ПРРО від ДПС дозволяє створювати та реєструвати чеки у ДПС, використовувати камеру як сканер штрихкодів, застосувати різні форми розрахунку та комбінувати їх, а також вводити номенклатуру товарів.

Серед зауважень користувачів версії Android: неможливо коригувати ціну товару в чеку, передбачено лише додавання знижки, в офлайн-режимі часом не працює автоматичне закриття зміни, для роботи у застосунку потрібно мати не лише ЕЦП, а й сертифікат.

Оцінка Google Play 2,7 на базі 111 відгуків. Оцінка на App Store 3,0 на основі 25 відгуків.

ПРРО від ДПС — це безкоштовний застосунок.

ПРРО «Каса» від ПриватБанку

ПРРО «Каса» від ПриватБанку. Скрини інтерфейсу з ознайомчого відео

ПРРО «Каса» від ПриватБанку. Скрини інтерфейсу з ознайомчого відео

Програмне РРО «Каса» від ПриватБанку дозволяє створювати довідник товарів і послуг, створювати чеки на готівкові та безготівкові продажі, оформлювати інкасацію, вносити готівку у касу, сканувати штрихкод. Є версія для Android.

На жаль, не вдалося знайти це ПРРО на App Store чи Google Play та дізнатися думку користувачів сервісу.

Вартість користування сервісом «Каса» від ПриватБанку закладена у тарифі з еквайрингу від банку.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉