Facebook Pixel

У Києві горить екопарк Осокорки

У Києві горить екопарк Осокорки

У Києві горить екопарк Осокорки

У Києві сталася пожежа на території екопарку Осокорки, повідомив місцевий активіст Михайло Петелицький. Він стверджує, що мав місце підпал.

Quote«Масштабний підпал на Осокорках, горять заказник «Осокорківські луки» і заказник «озеро Тягле». Палають десятки гектарів заповідних водно-болотних угідь», – написав Петелицький.

За його словами, за день перед цим у Telegram-групі спільноти активістів та місцевих мешканців, що борються проти забудови території екопарку, невідомі виклали відео, на якому підпалювали купу гілля та дерево сосну й насміхалися зі словами «Ой, дивіться.. хтось підпалив гілля в екопарку». Сам активіст каже, що не встиг завантажити це відео – і його встигли видалити.

Петелицький заявив, що громада підозрює у замовних діях забудовника Stolitsa Group. Компанія наразі не коментувала такі заяви.

У Київській міській державній адміністрації повідомили, що рятувальники ліквідують спалах очерету біля озера Тягле.

Quote«На відкритій території поблизу озера Тяглі сталося займання трав'яного настилу та очерету. На місці працюють рятувальники ДСНС. Спеціалісти роблять все, щоб запобігти поширенню вогню та локалізувати пожежу», — додали відомству.

Громадський активіст Олег Симороз заявив, що забудовник «Столиця Груп», який пов'язують з Владою Молчановою, підпалив «Екопарк Осокорки».

Quote«Зробили це без особливих зусиль, бо тітушки гулять там, як у себе вдома, їх не чіпає воєнком, їх не чіпає поліція. В наглу підпалили зелену зону з унікальними дикими тваринами…» — написав він.

Контекст. Співвласниця компанії-забудовника «Столиця груп» Владислава Молчанова має найстійкіші позиції серед всіх забудовників міста завдяки впливу на депутатів Київської міської ради. Молчанова є офіційною спонсоркою «Батьківщини», тож депутати цієї фракції завжди допомагають їй в ухваленні потрібних рішень.

Активісти пов'язують стрімку підтримку від інших фракцій із «смотрящим» за Києвом Денисом Комарницьким.

Уряд розробив алгоритм добудови об'єктів збанкрутілого банку «Аркада». Зокрема, йдеться про ЖК «Еврика», «Патріотика» та «Патріотика на озерах». Однак отримати свої квартири інвестори зможуть через три — п'ять років.

Відповідний план розробляла низка міністерств разом із київською владою. Згідно з меморандумом, який підписали сторони, добудовою займатиметься «Столиця Груп» (Stolitsa Group).

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉