Facebook Pixel

На Покровському напрямку йдуть запеклі бої — ситуація на ранок 15 червня 2024

Станом на 15 червня 2024 року найбільш напруженою ситуація залишається на Покровському напрямку лінії фронту російсько-української війни. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ зранку суботи, 15 червня.

Тривають три бойових зіткнення в районах сіл Новоолександрівка, Євгенівка та Новоселівка Перша Донецької області. ЗСУ успішно відбили ще три атаки противника.

Quote«Сили оборони продовжують докладати зусиль щодо стабілізації обстановки, завдають комплексного вогневого ураження», — підкреслили в Генштабі.

Якою була ситуація на фронтах на ранок 15 червня 2024

Всього протягом минулої доби зафіксовано 112 бойових зіткнень.

На Харківському напрямку відбито атаку в районі Тихого. Тривають два бої неподалік Вовчанська.

На Куп’янському напрямку тривають п’ять боєзіткнень, у тому числі поблизу селищ Петропавлівка, Андріївка, Греківка та Невське.

На Сіверському напрямку триває атака росіян біля Роздолівки.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили п’ять атак неподалік Побєди та Парасковіївки.

З ночі на Времівському напрямку тривають бої в районі Старомайорського. «Ситуація контрольована», уточнюють в Генштабі. Чотири атаки росіян поблизу Урожайного та Водяного завершились, противник «перегруповується».

На Оріхівському напрямку ворог не мав успіху у зіткненнях у районі Малої Токмачки і Роботиного.

Бойові втрати росії за добу на 15 червня 2024

За даними Генштабу, за добу росіяни здійснили по позиціях Сил оборони та населених пунктах 6 ракетних ударів із застосуванням 17 ракет, 33 авіаційних удари (зокрема 56 КАБів), понад 3000 обстрілів, 104 із них з реактивних систем залпового вогню.

Повітряні сили України, ракетні війська і артилерія уразили 3 засоби ППО, пункт управління БпЛА, 3 артилерійських засоби, 2 склади боєприпасів та 15 районів місць скупчення бойової сили та військової техніки рф.

За добу на ранок 15 червня загальні втрати російських загарбників склали 1090 осіб, 20 танків, 29 бойових броньованих машин, 37 артилерійських систем, 2 РСЗВ, 4 засоби ППО, 51 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 7 ракет, 57 автомобілів та 12 одиниць спецтехніки.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉