Facebook Pixel

Залізний міністр: Олександр Камишін очолив Мінстратегпром. Що про нього відомо

Верховна Рада 21 березня 312 голосами призначила Олександра Камишіна на посаду міністра стратегічних галузей промисловості. Його попередник Павло Рябікін поїде послом у Китай.

Олександр Камишін заявив, що в нього є мандат на заміну керівництва «Укроборонпрому», повідомив нардеп Олексій Гончаренко.

Quote«Не факт, що це відбудеться, але мандат є. Треба, щоб у державі працював «Укроборонпром», а не так, як зараз відбувається», – додав нардеп.

The Page вирішило трохи нагадати читачам, що відомо про нового очільника Мінстратегпрому.

Олександру Камишіну 38 років. Навчався в Міжнародному університеті фінансів, має диплом НТУ КПІ імені Ігоря Сікорського (2007) і сертифікат Association of Chartered Certified Accountants (2010). Одружений, виховує двох синів. Має телеграм-канал «Залізні зміни» про реформи на залізниці.

  • 2006 — 2008 – аудитор у KPMG (одна з компаній «Великої четвірки аудиторів»);
  • 2008 — 2012 – менеджер в інвестиційній компанії Dragon Capital;
  • 2008 — 2012 – представник акціонера, а потім генеральний директор зернотрейдера KMZ Industries;
  • 2012 — 2017 — менеджер з інвестицій SCM Ріната Ахметова, член наглядової ради Portinvest — транспортної компанії SCM;
  • 2011 — 2021 – видавець агромедіахолдингу Latifundist Media;
  • 2020 — 2021 – партнер компанії Fortior Capital (інвестиції в інфраструктуру та агросектор);
  • серпень 2021 – виконувач обов'язків голови правління АТ «Укрзалізниця», з жовтня призначений тимчасовим головою правління. З березня 2022 року став повноправним головою правління;
  • 27 лютого 2023 року неочікувано подав у відставку, щоб очолити офіс з євроінтеграції «Укрзалізниці» у Європі.

Звільнення з посади радник екскерівника держкомпанії Юрій Щуклін пояснив тим, що Камишіна перевели на «незакритий» напрямок євроінтеграції – затикати дірки в інтеграції «Укрзалізниці» у ЄС.

Саме Камишін як глава «Укрзалізниці» відмовився від посередників під час закупівлі електроенергії, дизпалива та газу, а також привів тарифи на вантажні залізничні перевезення до економічно обґрунтованого рівня.

Quote«Ми маємо стати більш транспарентними», — заявив Олександр Камишін у бліцінтерв’ю The Page майже напередодні відставки.

Минулого тижня стало відомо, що саме Камишіна розглядають як кандидата на посаду міністра стратегічних галузей промисловості. Проте, коментує нардеп Олексій Гончаренко, у глави ОП Андрія Єрмака «на це місце була інша кандидатка».

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉