Facebook Pixel

Оперативна інформація про війну на ранок 12 жовтня 2022 року – Генштаб ЗСУ

У середу, 12 жовтня, розпочалася 231-ша доба російсько-української повномасштабної війни. Ворог зосередився на утриманні раніше окупованих українських територій, а також зриві активних дій Сил оборони на окремих напрямках, повідомили в Генштабі ЗСУ.

Російські окупанти обстрілюють позиції наших військ уздовж лінії зіткнення, ведуть повітряну розвідку, завдають ударів по цивільній інфраструктурі та оселях мирного населення, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

Які міста та села обстріляли російські загарбники минулої доби

Загалом 11 жовтня росіяни завдали понад 13 авіаційних ударів і здійснили понад 40 обстрілів із РСЗВ військових і цивільних об’єктів на території України.

Унаслідок ворожих ударів постраждали понад 40 населених пунктів. З-поміж них Львів, Попівка, Чугунівка, Ладижин, Кривий Ріг, Запоріжжя, Павлоград, Нікополь. Російські окупанти застосували 14 іранських дронів-камікадзе для ударів по критичній інфраструктурі в Одеській і Миколаївській областях. З них 12 було знищено Силами оборони України.

Крім того, окупанти здійснили обстріли населених пунктів із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, зокрема:

  • на Сіверському напрямку: Сеньківка Чернігівської області, Середина-Буда, Нововасилівка та Сорокине Сумської області;
  • на Слобожанському напрямку: Стрілеча, Красне, Огірцеве, Вовчанські Хутори, Стариця, Дворічна та Дворічне;
  • на Краматорському напрямку: Першотравневе, Ковалівка, Терни, Ямполівка, Торське, Серебрянка, Білогорівка та Сіверськ;
  • на Бахмутському напрямку: Білогорівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Кліщіївка, Одрадівка, Опитне, Майорськ Спірне та Яковлівка;
  • на Авдіївському напрямку: Авдіївка, Первомайське, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка;
  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках: Велика Новосілка, Нескучне, Малі Щербаки, Оріхів і Червоне;
  • на Південнобузькому напрямку: обстріли понад 20 населених пунктів. Зокрема, Великого Артакового, Давидова Брода, Благодатівки, Сухого Ставка, Широкого, Тернові Поди, Солдатського, Правдиного та Мирного.

ЗСУ відбили атаки ворога

Минулої доби підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника в районі населених пунктів Миколаївка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Майорськ, Первомайське та Красногорівка.

За добу, що минула, українська авіація завдала 15 ударів. Підтверджено ураження 13 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 2 систем ППО ворога.

Українські ракетники та артилеристи 11 жовтня уразили 12 пунктів управління, 17 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 4 склади боєприпасів, а також щонайменше 20 інших важливих об’єктів ворога.

Контекст. Напередодні німецькі ЗМІ повідомили, що ФРН передала Україні першу зенітну установку IRIS-T, яка дасть змогу захистити українців від ракет рф.

Подякувати 🎉