Вчені з Швейцарського фонду харчування та здоров’я провели дослідження, яке показує зв’язок між нижчим рівнем вітаміну D та вищим ризиком серцево-судинних захворювань. Про це повідомляє MedicalNewsToday.
Для свого дослідження вчені аналізували дані 3667 учасників, яким було в середньому 57 років. Вони виміряли рівень вітаміну D у крові учасників на початку дослідження та протягом 5 років спостереження.
Вченi виявили, що учасники з низьким рiвнем вiтамiну D (менше 50 наномоль на лiтр) мали на 33% бiльший ризик серцево-судинних захворювань, нiж тi, у кого був достатнiй рiвень (бiльше 75 наномоль на лiтр).

Цей зв’язок був незалежним вiд iнших факторiв ризику, таких як стать, вiк, курiння, фiзична активнiсть, маса тiла.
Однак не було жодної рiзницi мiж учасниками з достатнiм або надмiрним рiвнем вiтамiну D (бiльше 100 наномоль на лiтр) щодо їх ризику серцево-судинних захворювань або смертностi.
Вченi також не знайшли жодного зв’язку мiж рiвнем вiтамiну D та смертнicтю.
Головне від The Page
Дякуємо, що підписалися на The Page.
Буде гаряче!
Раз на тиждень ми будемо відправляти вам найцікавіші редакційні матеріали.
Я погоджуюсь з політикою конфіденційності
Читайте також
Як говорити з підлітками, щоб вони почули: як завоювати увагу покоління Z і альфа