Facebook Pixel

НАБУ та САП підозрюють нардепа Шахова у приховуванні 60 млн грн

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомили народного депутата VIII та IX скликань Сергія Шахова про підозру про недостовірні відомості в е-декларацію за 2020 рік.

«Він не вніс до декларації: 13 квартир у центрі Києва, вісім паркомісць, два будинки в елітному котеджному містечку під Києвом загальною площею понад 2 тис. кв. метрів, 27 земельних ділянок загальною площею близько 115 га на Київщині, дачу, нежитлову нерухомість, два автомобілі, частки у низці суб'єктів господарювання, доходи від продажу нерухомості», — повідомляє прес-служба НАБУ в telegram.

Як стало відомо агентству «Інтерфакс-Україна» із джерел у правоохоронних органах, йдеться про депутата Сергія Шахова (група «Довіра»).

Правоохоронці зазначили, що загалом цей стан більш ніж на 59,5 млн. грн.

Дії особи кваліфіковані за ч.2 ст.366-2 КК України. Підозра підписана Генеральним прокурором.

Згідно з інформацією на сайті Бюро, слідство встановило, що нардеп не вніс у декларацію та особу, уповноважену на виконання функцій держави чи місцевого самоврядування. А також відомості про майно та доходи, власником яких є особа, з якою вона пов'язана спільним побутом, має взаємні права та обов'язки та виховує трьох спільних дітей.

«Зазначимо, що це перша вручена народному депутату підозра за ст.366-2 після поновлення кримінальної відповідальності за внесення свідомо недостовірних відомостей до декларації», — сказано в повідомленні.

Зазначимо, що днями Сергій Шахов увійшов до депутатської комісії у справі розслідування дивної смерті нардепа Антона Полякова.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉