Facebook Pixel

В Україні знову масово роздають повістки на вулицях. У ЗСУ розповіли, із чим це пов'язано

От уже декілька днів поспіль українці в соцмережах скаржаться на відновлення активного роздавання повісток громадянам на вулиці, біля магазинів, ресторанів, на АЗК і авторинках. У соцмережах навіть з'явилися пабліки різних міст, у яких люди попереджають один одного про місце перебування патрулів у конкретний час. У Збройних Силах на це відреагували та пояснили, чому це зараз відбувається.

Мобілізація в Україні: чому повістки роздають на вулицях

Як розповів начальник управління персоналом штабу командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач у коментарі «24 каналу», цей процес відновився для уточнення актуальних даних про чоловіків призовного віку в Україні. Він наголосив, що попри зобов’язання українці дуже рідко повідомляють військкомати про те, що оженилися або завели дітей, змінили місце проживання або здобули освіту.

Quote«Якби військовозобов'язані самі подавали оновлені дані до територіальних центрів, ніхто не ловив би їх на вулицях», — наголосив Горбач.

Він пояснив, що повістки знову роздають у людних місцях, оскільки, як виявилося, це ефективніше, ніж розносити їх по квартирах. За його словами, часто трапляється так, що люди просто не відчиняють двері, коли до них приходять із повісткою.

Quote«Особливо легко це зробити, коли порушується громадський порядок, наприклад комендантська година. Але це не означає, що всім цим людям вручають повістки, щоб призвати їх до ЗСУ».

За його словами, після уточнення даних у 95% випадків одержувача повістки відправляють із територіального центру додому.

Контекст. Раніше цього місяця Горбач заявляв, що мобілізація в Україні триває за планом, жодне посилення призову до лав Збройних сил після настання нового 2023 року не планується. Він додав, що в Генштабі прораховують цифри заздалегідь з огляду на всі ризики та чинники, тобто мобілізація в країні відбувається планово.

Подякувати 🎉