Facebook Pixel

Суд залишив Медведчука під домашнім арештом ще на два місяці

Печерський райсуд Києва продовжив ще на два місяці цілодобовий домашній арешт депутата Верховної Ради від партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктора Медведчука в справі про держзраду та замах на розграбування національних ресурсів України в окупованому Криму. Про це повідомив нардеп від ОПЗЖ Ренат Кузьмін.

Quote«Суддя Печерського суду міста Києва Білоцерківець (Олег Білоцерківець — The Page) щойно продовжив Медведчуку домашній арешт до 10 місяців. За законом максимальний строк домашнього арешту не може перевищувати 6 місяців», — поскаржився він.

Минулого місяця Київський апеляційний суд відмовив Медведчуку в знятті з нього домашнього арешту за «вугільною справою».

Контекст. Нагадаємо: 11 травня 2021 року Генпрокуратура оголосила Медведчуку підозру в держзраді та замаху на розграбування національних ресурсів. Печерський суд відправив його під домашній арешт (13 травня).

8 жовтня 2021 року Офіс Генпрокурора оголосив Медведчуку підозру в державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації у зв'язку з причетністю до незаконного постачання вугілля з окупованої території наприкінці 2014 — на початку 2015 року. У межах розслідування за новою підозрою прокуратура просила суд обрати Медведчуку запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави в розмірі 1 млрд грн. Суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту (12 жовтня).

Подякувати 🎉