Facebook Pixel

МАУ припинила продаж квитків до 1 липня

Найбільший в Україні авіаперевізник компанія «Міжнародні авіалінії України» закрила продаж квитків на всі міжнародні рейси до 1 липня.

Про це повідомив президент компанії «Міжнародні авіалінії України» Євген Дихне.

«Ми аналізуємо те, що відбувається в країнах нашої потенційної маршрутної мережі, а також ситуацію в Україні (право на свободу переміщення за туристичними візами і загальний економічний стан населення країни). Наш прогноз плачевний і Україна є частиною глобального тренда», — пише він.

Дихне вважає, що прибуток авіакомпаній в 2020 році знизиться на $314 млрд.

На його думку, авіаринок відновиться до рівня планів на 2020 рік не раніше 2023 року. При цьому швидше за все будуть відновлюватися середньомагістральні перельоти. Але більше всього постраждають бізнес-перельоти.

«Прискорений перехід на віддалену роботу призведе до структурних змін і сповільнить відновлення попиту (бізнес-перельоти постраждають більш істотно в результаті кризи)», — уточнив Дихне.

Ще до кризи, МАУ почала скорочувати кількість міжнародних рейсів. Зокрема з листопада 2019 компанія закрила рейси в Амман (Йорданія), Мінськ (Білорусь) і Ригу (Латвія).

МАУ очікує збитки із-за економічної кризи в розмірі $60 млн. Авіаперевізник звернувся до уряду і попросив стабілізаційний кредит на суму $50 млн під 5-6% для підтримки фінансової стабільності.

Міжнародні авіалінії України (МАУ) — входила в альянс з Українською авіаційною групою (УАГ).

УАГ створена в 2007 році авіакомпаніями «Аеросвіт» і «Донбасаеро». У 2010 році до групи приєдналася «Дніпроавіа» і розпочала інтеграцію в альянс «Роза Вітрів» (Wdrose Airlinesin).

Найбільшими акціонерами Wdrose Airlinesin є структури групи «Приват», підконтрольні Ігорю Коломойському і Григорію Гуртовому, в минулому співголова наглядової ради «Аеросвіту».

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉