Facebook Pixel

Коломойський має замок у Франції XV століття та квартиру навпроти Ейфелевої вежі — «Схеми»

Французькі компанії сім’ї олігарха Ігоря Коломойського мають у власності квартири з паркомісцями навпроти Ейфелевої вежі в Парижі, а також замок, зведений у XV столітті, поблизу Женевського озера.

Результати розслідування журналістів проєктів «Схеми» та Scanner Project опублікувало Радіо Свобода.

Розкішна нерухомість у Франції записана на компанії, кінцевим бенефіціарним власником яких є сестра Ігоря Коломойського Лариса Черток.

Через компанії Beethoven VI та Beethoven ІІІ, зареєстровані на холдинг у Монако, пані Черток має дві квартири, четверо апартаментів, два паркомісця та два підвали поруч з історичними садами Трокадеро в Парижі. Через річку Сена височіє Ейфелева вежа. Цю нерухомість родина Коломойського придбала у 2018 році.

У 10 км від Женевського озера, у селищі Люллі департаменту Верхній Савой, Лариса Черток володіє замком Буффавен (Château de Buffavens).

Місцеві туристичні сайти описують цей замок XV століття (на фото) як той, що «найкраще зберіг характер того часу». Історичні 109,4 тис. кв. м разом із землею належать компанії SCI DE Buffavent, якою пані Черток також володіє через холдинг у Монако.

«Схеми» повідомляють, що до осені 2014 року шато було власністю Оксани Палиці – дружини соратника Коломойського Ігоря Палиці.

У лютому 2022 року швейцарський суд відхилив позов Лариси Черток проти імміграційних органів, які відмовили надати їй громадянство Швейцарії через сумніви щодо походження її капіталу.

Раніше було відомо, що в Ігоря Коломойського є квартира в Женеві в будинку на набережній Уілсон біля Женевського озера.

Контекст. До нового рейтингу мільярдерів від американського Forbes потрапили шість українців, водночас Ігор Коломойський зазначений у рейтингу як представник Ізраїлю. Коломойський має статки в розмірі $1 млрд. Торік олігарха позбавили українського громадянства.

Учора, 19 квітня, Печерський суд Києва передав ПРАТ «ВК «Укрнафтобуріння», що належить групі «Приват», на баланс АРМА. Це відбулося в справі незаконного відчуження Сахалінського нафтогазового родовища.

Наприкінці березня 2023 року Нацбанк скасував ліцензію страховій компанії «Привату».

У лютому суд у Дніпрі підтвердив скасування права компанії «Міжнародний аеропорт «Дніпропетровськ» Ігоря Коломойського експлуатувати дніпровське летовище.

1 лютого СБУ обшукала будинок Коломойського в Буковелі.

Подякувати 🎉