Facebook Pixel

Carlsberg Казахстан оскаржує російську заборону на продаж «Балтики»

Carlsberg Казахстан оскаржує російську заборону на продаж «Балтики»

Carlsberg Казахстан оскаржує російську заборону на продаж «Балтики»

Підрозділ Carlsberg у Казахстані подав апеляцію до російського суду після того, як датській пивоварній компанії заборонили продавати пиво «Балтика» її колишнього російського партнера на деяких міжнародних ринках. Про це пише Reuters.

У липні 2023 року москва взяла під контроль частку в найбільшій пивоварній компанії росії «Балтика», яка належала Carlsberg, і передала її під «тимчасове управління», що спонукало генерального директора Carlsberg Group Джейкоба Ааруп-Андерсена заявити, що її бізнес вкрали.

Тоді «Балтика» без участі новопризначеного президента компанії Таймураза Боллоєва підписала угоди про передачу прав на товарні знаки компаніям Carlsberg за кордоном.

24 січня суд у санкт-петербурзі позбавив Carlsberg прав інтелектуальної власності на використання брендів Baltika в Казахстані, Узбекистані, Киргизстані, Україні, Таджикистані, Монголії та Туркменістані.

Це рішення було прийнято незабаром після того, як перший віцепрезидент «Балтики» Олександр Дедегкаєв звернувся до кремля по допомогу.

Carlsberg Kazakhstan оскаржила рішення суду 1 березня, свідчать судові документи. Деталі конфлікту були досить скупими, оскільки суд проводив закриті засідання через наявність документів, що містять комерційну таємницю.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉