ТОП-5 небанальних страв з кабачків

На календарі – кінець червня, а це означає, що прилавки ринків та магазинів буквально рясніють свіжими, молодими кабачками. Овоч сезонний, доступний, корисний – і не дуже примхливий у сенсі кулінарної фантазії.

Часто буває так: купили кілограм-другий «на щось», а потім – або банальні оладки, або нічого, і врешті решт кабачки опиняються у смітнику.

Щоб цього не сталося, пропонуємо п’ять небанальних рецептів, які зручно використовувати як закуски, гарніри чи навіть самостійну страву.

Кабачкові рулетики з сиром та часником

Інгредієнти:

  • Молоді кабачки – 2 шт.
  • Сир м’який (наприклад, фета або крем-сир) – 150 г
  • Часник – 1 зубчик
  • Кріп або петрушка – жменя
  • Олія для обсмажування

Як приготувати кабачкові рулетики

Кабачки нарізати тонкими смужками вздовж, обсмажити на пательні або грилі. Окремо змішати сир, подрібнений часник і зелень. На кожну смужку викласти трохи начинки й згорнути в рулетик. Подавати краще охолодженими.

Кабачкові спагеті з часниковим соусом

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2–3 шт.
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики
  • Сік лимона – 1 ч. л.
  • Сіль, перець за смаком

Як приготувати кабачкові спагеті з часниковим соусом

Кабачки нарізати тонкою соломкою. Обсмажити на оливковій олії з подрібненим часником 2-3 хвилини. Додати сіль, лимонний сік. Не пересмажувати – структура має лишитися трохи «аль денте».

Кабачкові «котлети» з сиром та вівсянкою

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вівсяні пластівці – 3 ст. л.
  • Сир твердий – 50 г (натерти)
  • Сіль, перець, зелень за смаком

Рецепти страв з кабачків, ілюстративне фото — кабачково-вівсяні оладки з лососем, depositphotos.com

Як приготувати кабачкові котлети з сиром та вівсянкою

Натерти кабачки, відтиснути сік. Додати яйце, вівсянку, сир, спеції. Залишити на 10 хвилин, щоб пластівці увібрали рідину. Сформувати котлети, обсмажити на сковороді або запекти в духовці.

Кабачковий хумус

Інгредієнти:

  • Кабачки (очищені, порізані) – 2 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Тахіні – 2 ст. л. (або мелене насіння кунжуту)
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Сіль, спеції за смаком

Як приготувати кабачкову намазку

Запекти кабачки до м’якості, подрібнити з усіма інгредієнтами до кремової консистенції. Зберігати в холодильнику до 3 днів.

Кабачки по-корейськи

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2–3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Оцет (яблучний або звичайний) – 1,5 ст. л.
  • Рослинна олія – 3 ст. л.
  • Цукор, сіль, коріандр мелений – за смаком
  • Гострий перець – за бажанням

Як приготувати кабачки по-корейськи

Натерти овочі на тертці для корейської моркви. Додати спеції, оцет, часник і олію. Перемішати й дати настоятися в холодильнику 4-6 годин.

Рецепти страв з кабачків, ілюстративне фото, depositphotos.com


Читати на The Page