На календарі – кінець червня, а це означає, що прилавки ринків та магазинів буквально рясніють свіжими, молодими кабачками. Овоч сезонний, доступний, корисний – і не дуже примхливий у сенсі кулінарної фантазії.
Часто буває так: купили кілограм-другий «на щось», а потім – або банальні оладки, або нічого, і врешті решт кабачки опиняються у смітнику.
Щоб цього не сталося, пропонуємо п’ять небанальних рецептів, які зручно використовувати як закуски, гарніри чи навіть самостійну страву.
Кабачкові рулетики з сиром та часником
Інгредієнти:
- Молоді кабачки – 2 шт.
- Сир м’який (наприклад, фета або крем-сир) – 150 г
- Часник – 1 зубчик
- Кріп або петрушка – жменя
- Олія для обсмажування
Як приготувати кабачкові рулетики
Кабачки нарізати тонкими смужками вздовж, обсмажити на пательні або грилі. Окремо змішати сир, подрібнений часник і зелень. На кожну смужку викласти трохи начинки й згорнути в рулетик. Подавати краще охолодженими.
Кабачкові спагеті з часниковим соусом
Інгредієнти:
- Кабачки – 2–3 шт.
- Оливкова олія – 2 ст. л.
- Часник – 2 зубчики
- Сік лимона – 1 ч. л.
- Сіль, перець за смаком
Як приготувати кабачкові спагеті з часниковим соусом
Кабачки нарізати тонкою соломкою. Обсмажити на оливковій олії з подрібненим часником 2-3 хвилини. Додати сіль, лимонний сік. Не пересмажувати – структура має лишитися трохи «аль денте».
Кабачкові «котлети» з сиром та вівсянкою
Інгредієнти:
- Кабачки – 2 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Вівсяні пластівці – 3 ст. л.
- Сир твердий – 50 г (натерти)
- Сіль, перець, зелень за смаком

Рецепти страв з кабачків, ілюстративне фото — кабачково-вівсяні оладки з лососем, depositphotos.com
Як приготувати кабачкові котлети з сиром та вівсянкою
Натерти кабачки, відтиснути сік. Додати яйце, вівсянку, сир, спеції. Залишити на 10 хвилин, щоб пластівці увібрали рідину. Сформувати котлети, обсмажити на сковороді або запекти в духовці.
Кабачковий хумус
Інгредієнти:
- Кабачки (очищені, порізані) – 2 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Тахіні – 2 ст. л. (або мелене насіння кунжуту)
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Оливкова олія – 2 ст. л.
- Сіль, спеції за смаком
Як приготувати кабачкову намазку
Запекти кабачки до м’якості, подрібнити з усіма інгредієнтами до кремової консистенції. Зберігати в холодильнику до 3 днів.
Кабачки по-корейськи
Інгредієнти:
- Кабачки – 2–3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Оцет (яблучний або звичайний) – 1,5 ст. л.
- Рослинна олія – 3 ст. л.
- Цукор, сіль, коріандр мелений – за смаком
- Гострий перець – за бажанням
Як приготувати кабачки по-корейськи
Натерти овочі на тертці для корейської моркви. Додати спеції, оцет, часник і олію. Перемішати й дати настоятися в холодильнику 4-6 годин.

Рецепти страв з кабачків, ілюстративне фото, depositphotos.com
Головне від The Page
Дякуємо, що підписалися на The Page.
Буде гаряче!
Раз на тиждень ми будемо відправляти вам найцікавіші редакційні матеріали.
Я погоджуюсь з політикою конфіденційності
Читайте також
Компанії зі сторічною історією: що об’єднує глобальних світових гігантів і український Farmak