Facebook Pixel

На G20 23 лютого Індія не бажає говорити про санкції проти рф та називати війну війною

Індія не хоче, щоб G20 обговорювала додаткові санкції проти росії за її вторгнення в Україну. Про це, за інформацією Reuters, заявили одразу шість індійських посадовців під час обговорень теми засідання «Великої двадцятки», яку заплановано на 23 лютого в Нью-Делі.

Водночас міністр фінансів Японії Сюнʼіті Судзукі у вівторок говорив про плани фінансових лідерів G7 обговорити 23 лютого саме заходи проти росії.

Quote«Індія не зацікавлена в обговоренні або підтримці будь-яких додаткових санкцій проти росії під час G20. Наявні санкції проти росії негативно вплинули на світ», — так один з індійських чиновників висловився під час зустрічі міністрів фінансів і керівників центральних банків G20.

Взагалі санкції — це не проблема G20, «G20 — це економічний форум для обговорення питань зростання», додав інший.

22 лютого, у перший день зустрічей для розроблення комюніке G20, на форумі взагалі виникла дискусія, як саме називати російсько-український конфлікт. Індія пропонує терміни «криза» або «виклик» замість «війна», але обговорення завершилося без рішення.

У четвер до зустрічей приєднається міністерка фінансів США Джанет Єллен.

США та союзники планують найближчими днями запровадити нові санкції та експортний контроль проти купівлі росією товарів подвійного призначення, як-от холодильники та мікрохвильові печі, для забезпечення напівпровідників, необхідних для її військових.

Санкції також мають зупинити перевезення нафти та інших заборонених товарів через прикордонні країни.

Контекст. Цього року саме Індія головує в G20.

Індійський уряд жодного разу не критикував агресію рф. Індія навпаки збільшила закупівлі нафти з росії, свого найбільшого постачальника військової техніки.

Нагадаємо: індійський менеджмент ArcelorMittal також називає агресію рф проти України «зростанням геополітичної напруги» попри виробничі втрати українського «АрселорМіттал Кривий Ріг» і загибель 69 співробітників

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉