Facebook Pixel

На Харківщини активізувалася армія рф

На Харківщини активізувалася армія рф

На Харківщини активізувалася армія рф

10 травня на Харківщині активізація з боку ворога почалася зі щільних обстрілів різними засобами вогневого ураження прикордонних населених пунктів. О 5 ранку була спроба прориву росіянами нашої лінії оборони. Ці атаки відбито, тривають бої різної інтенсивності. Наразі обстріли продовжуються, зокрема, в районі міста Вовчанська. Також активно застосовуються системи РЕБ та БПЛА. Про це повідомляє аналітичний канал DeepState.

Quote«Противник пробує заходити та закріплюватися в низці населених пунктів вздовж кордону, зокрема в селах Стрілеча-Красне-Пильна-Борисівка. Також здійснюються спроби заходження ворога в населені пункти Гатище-Плетенівка. Основними силами кацапів для заходження наразі є піхота з підтримкою невеликої кількості техніки. Далі вищевказаних населених пунктів рухатися не наважуються, можливо, очікується задіяння основних сил», — йдеться у повідомленні.

На думку експертів, наявних ресурсів, які задіяв ворог на даний момент, не вистачить для глибокого просування. Наразі ситуація складається такою, що ворог здійснює дестабілізацію в прикордонних районах. Але невідомо, скільки основних сил він готовий задіяти для даного маневру.

В інформаційному полі подібні дії з боку ворога очікувалися. Не стали вони несподіванкою і для підрозділів Сил оборони, які безпосередньо тримають позиції вздовж кордону. Вони докладають максимальних зусиль у відбитті чергових наступальних дій російських загарбників.

У DeepState наголошують на тому, що цивільному населенню в прикордонних районах треба прислухатися до закликів місцевої влади, зокрема, щодо евакуації.

Подякувати 🎉