Facebook Pixel

Чому Греція, Кіпр і Мальта не підтримують санкції проти тіньового флоту росії

ЄС розробляє 14-й пакет санкцій проти рф, який, зокрема, має ввести обмеження для російських нафтових танкерів, що викликало найбільші суперечки серед країн ЄС. Греція, Кіпр і Мальта не підтримують цю ініціативу. Про це пише Financial Times.

Чому країни ЄС не можуть дійти згоди щодо 14-го пакету санкцій проти рф

Найближчим часом Євросоюз має остаточно схвалити 14-й пакет санкцій проти росії. До запропонованих обмежень против рф входить, зокрема, заборона на реекспорт російського газу (LNG). Це стане першим випадком, коли ЄС націлиться на російські газові продукти.

Союз також готує санкції проти понад 100 осіб, які причетні до примусової депортації українців з окупованих територій, а також проти тих, хто допомагав росії виробляти зброю. Зокрема, ЄС має посилити заходи, щоб закрити лазівки для обходу чинний санкцій.

Водночас найбільші суперечки викликають санкції проти російських танкерів, які перевозять сиру нафту з неперевіреною страховкою та невідомими структурами власності. Такі заходи не підтримали деякі країни блоку.

Греція, Кіпр і Мальта стверджують, що росія використовуватиме все більше нелегальних способів, щоб приховати свій флот, що може зашкодити всій судноплавній галузі.

Джерела FT сказали, що найбільші розбіжності між країнами ЄС щодо масштабів нових санкцій, але немає ідеологічного протистояння чи ветування.

Нагадаємо, Європейський Союз запропонував ввести обмеження проти 11 суден рф, серед який чотири паливні танкери, два нафтові, два газосховища і вантажне судно у рамках нового пакету санкцій.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉