Facebook Pixel

У Раді пропонують передати функції ТЦК до цивільних органів

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглядає варіанти не повторення конфліктів ТЦК з іншими громадянами. Зокрема, розглядається варіант передачі видачі повісток цивільним органам.

Про це заявив заступник голови цього комітету нардеп Єгор Чернєв в ефірі національного телемарафону.

Quote«Це дійсно ганебна ситуація, коли військові б'ються з лікарями – я такого ще не бачив», – зазначив Чернєв, коментуючи події в Одесі.

Тому в профільному комітеті ВР наразі опрацьовують варіанти, щоб у подальшому не допустити такі ситуації:

Quote«І один із варіантів – поки що на рівні обговорення – це передача функцій ТЦК якимсь цивільним органам. Тобто, можливо, вивести із Збройних сил чи з Міністерства оборони. Але це – один із варіантів», – сказав Чернєв.

Нагадаємо, 11 червня у ЗМІ поширилась інформація щодо того, що співробітники Київського РТЦК та СП Одеси утримували силою кілька годин фельдшерів, які приїхали на виклик. Зрештою між медиками та військовими ТЦК почалася бійка.

За словами представників ТЦК, медиків викликали не вони самі, а чоловік, якого раніше доставили до ТЦК. Медики начебто відмовились надати посвідчення, що вони працюють у лікарні. Прокуратура вже порушила кримінальну справу за фактом грубого порушення громадського порядку.

Нагадаємо, що у жовтні 2023 року працівники ДБР повідомили про підозру керівнику Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Сергію Луцюку.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉