Facebook Pixel

Дрогобицький солевиварювальний завод збільшив виробництво солі вдвічі

За 2022 рік «Солевиварювальний Дрогобицький завод» збільшив виробництво солі у 2,2 раза — до майже 500 тонн.

Про це пише Фонд держмайна

Основними покупцями спеції є загальноукраїнські торгові мережі, як-от «‎Сільпо», «‎Рукавичка» та «‎Арсен», місцеві магазини та хлібопекарські підприємства у Львівській та Вінницькій областях. Також купує продукцію Дрогобицької солеварні львівське підприємство з виготовлення дріжджів «‎Ензим».

Річного обсягу Дрогобицької солеварні не вистачає навіть для покриття потреб Львівської області. Наприклад, підприємство «Артемсіль» до повномасштабного вторгнення виробляло 2 млн тонн солі на рік.

Сіль на заводі отримують через випарювання соляної ропи з мінералізацією 260-295 г/л. Після цього працівники вручну збирають, сушать і фасують її. Як енергоносій для випарювання солі використовують дрова. Завод розташований у місті Дрогобич Львівської області.

Зараз «Солевиварювальний Дрогобицький завод» — це державне підприємство, яке перебуває в управлінні ФДМУ. На сьогодні це єдиний виробник солі в Україні.

Нагадаємо, що раніше 100% потреб у солі Україна забезпечувала завдяки ДП «Артемсіль» у Соледарі, яке зараз зупинилося. Наразі українці використовують сіль, ввезену з Туреччини та Румунії.

24 березня 2023 року Держгеонадра розіграли дозвіл на видобуток солі на Долинському родовищі кам’яної солі, що на Івано-Франківщині. Переможцем стало ТОВ «ПЛАНЕТА КОМФОРТ» із Харкова, яке заплатило за дозвіл 8,5 млн грн. Харківський антикорупційний центр пов'язує фірму з членом міськвиконкому Харкова Олександром Харченком.

Зараз розробки родовищ кам'яної солі ведуться на Закарпатті.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉