Facebook Pixel

В Україні створять веб-портал «Дія. Цифрова громада»: як він працюватиме

Кабінет міністрів ухвалив постанову що функціонування веб-порталу «Дія. Цифрова громада». Портал спрямований на цифровий розвиток, цифрову трансформацію і цифровізацію на місцевому та регіональному рівні.

Про це повідомляється в посиланні на постанову від 2 червня 2023 р. № 556.

Згідно з документом, веб-портал має офіційну адресу в Інтернеті — hromada.gov.ua. Власником веб-порталу та виключних майнових прав інтелектуальної власності на його програмне забезпечення є держава в особі Мінцифри. Технічним адміністратором веб-порталу є державне підприємство «ДІЯ», що належить до сфери управління Мінцифри.

Основними завданнями веб-порталу є інформаційне та аналітичне забезпечення місцевих держадміністрацій, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, фізичних та юридичних осіб, зокрема, щодо:

  • актів законодавства у сферах цифровізації, цифрового розвитку, електронного урядування та електронної демократії, методичних рекомендацій, цифрової трансформації і цифровізації;
  • надання місцевим держадміністраціям, іншим державним органам, органам місцевого самоврядування, фізичним та юридичним особам аналітичної та статистичної інформації.


Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉