Facebook Pixel

Де українським біженцям найлегше знайти роботу в Європі

Найвищий рівень зайнятості українських біженців — у Польщі. Про це свідчать дані нового звіту Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

Про це notesfrompoland.com.

У звіті ОЕСР зібрані дані з 12 із 38 країн, що входять до організації. За оцінками, найбільше працевлаштованих біженців працездатного віку у Польщі — 65%. На другому місці — Британія (61%), на третьому — Швеція (56%).

У Литві рівень зайнятості українських біженців — 53%, у Чехії — 51%, Данії, Нідерландах та Естонії — 46%, у Франції — 33%.

Найнижчий рівень працевлаштованості був у Швейцарії та Італії — 19% працездатних біженців. Хоча у рейтингу організації не було даних про Німеччину, у серпні голова Федерального агентства з праці Андреа Налес повідомила, що частка працевлаштованих працездатних українських біженців у Німеччині становить 19%.

Українські біженці інтегруються на ринки праці приймаючих країн значно швидшими темпами, ніж інші групи біженців, яким знадобилося від 5 до 10 років, щоб отримати роботу.

Значна частина можливостей працевлаштування для українських біженців — на низькокваліфікованих роботах попри те, що українці мають освіту вищу за середню.

Дані у дослідженні надійшли з різних внутрішніх і міжнародних джерел та збиралися у різний час. У випадку Польщі, Великої Британії, Чехії та Італії вони ґрунтувалися на опитуваннях. Дані з Польщі походять зі звіту NBP за листопад минулого року. Відтоді країна стикнулася з відтоком українських біженців.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉