Facebook Pixel

Ціни на нафту вкотре змінились: яка вартість

У понеділок, 10 липня, світові ціни на нафту знижувалися на торгах. Однією з причин цього є невизначеність серед інвесторів в очікуванні отримання нових економічних даних від двох найбільших споживачів нафти - США і Китаю.

Про це пише видання Reuters.

Вартість нафти 10 липня

За даними аналітиків, ціни на популярні марки "чорного золота« були встановлені на такому рівні:

  • ф'ючерси на нафту марки Brent впали на 55 центів, або 0,7%, до 77,92 долара за барель.
  • американська нафта West Texas Intermediate коштує 73,31 долара за барель, її вартість також знизилась на 55 центів, або 0,7%.
Quote«Нафтотрейдери зберігають обережність напередодні економічних даних США та Китаю цього тижня», — сказала аналітик CMC Markets Тіна Тенг.

Експерти прогнозують, що ціни на нафту, також відому як «чорне золото», можуть відновитися після оголошення ОПЕК+ про плани подальшого скорочення пропозиції. Такі заходи можуть сприяти стійкішому балансу між пропозицією та попитом на ринку нафти.

За даними, наданими урядом Китаю, заводські ціни в країні знизилися у червні з найвищою швидкістю за останні сім років. Це з уповільненням імпульсу економічного відновлення другий за величиною економіки світу.

Quote«Наявність економічного спаду в Китаї додає невизначеності, що панує на ринку нафти», — сказав Мукеш Сахдев, керівник відділу переробки та торгівлі нафтою Rystad Energy.

Згідно з даним звіту Baker Hughes 7 липня, минулого тижня кількість нафтових платформ у США скоротилася на п’ять до 540, що є найнижчим показником з квітня 2022 року. Тоді ж індекси нафти зросли більш як на 4%, досягнувши найвищих позначок з травня, підвищуючись другий тиждень поспіль після того, як найбільші у світі експортери нафти Саудівська Аравія та Росія пообіцяли поглибити скорочення поставок у серпні.

Подякувати 🎉