Facebook Pixel

Boeing скоротить частину посад топ-менеджерів і продасть об'єкти нерухомості – Bloomberg

На тлі кризи, з якою зіткнувся концерн Boeing після заборони польотів літаків 737 MAX, і пандемії коронавируса COVID-19 він має намір реалізувати масштабну програму скорочення витрат. Про це повідомило агентство Bloomberg з посиланням на джерела.

Перш за все, мова йде про звільнення 170 керівників середньої ланки, 70 з яких працюють в підрозділі комерційних літаків. Їм запропоновано покинути компанію і отримати річну зарплату. Посади також можуть втратити кілька віцепрезидентів.

Quote«Boeing втрачає активи з такою ж швидкістю, як цар Мідас накопичував їх», — сказав Річард Абулафія, аерокосмічний аналітик з Teal Group.

Будуть продані ряд об'єктів нерухомості. В першу чергу мова йде про заміськой комплекс в штаті Міссурі, що нагадує французький замок. Зараз він є резиденцією топ-менеджменту компанії. Буде продана і будівля, що знаходиться біля Массачусетського технологічного інституту.

Також компанія може перенести виробництво літаків 787 Dreamliner на одне підприємство в Південній Кароліні і закрити другу лінію збірки в Еверетті, штат Вашингтон.

Контекст. Boeing вже скоротив 19 000 робочих місць на початку цього року, коли пандемія коронавирусу привела до колапсу авіаперевезень.

За підсумками другого кварталу 2020 року чистий збиток Boeing склав $2,4 млрд. Виручка у другому кварталі знизилася на 25% до $11,8 млрд. З початку року акції Boeing подешевшали на 46%.

Головний виконавчий директор Boeing Дейв Калхун і фінансовий директор Грег Сміт попередили в липні, що компанія зіткнулася з ринком, який скорочується, та який, ймовірно, буде залишатися в депресивному стані протягом багатьох років. За оцінкою аналітика Melius Research Картера Коупленда, Boeing може отримати відтік коштів в розмірі $23,3 млрд в цьому році, перш ніж відновлення поставок моделі MAX почне приносити гроші.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉