Facebook Pixel
IT

Сервіси та застосунки, що стали безоплатними для українців у часи війни

Безоплатні сервіси та застосунки для українців. Фото: Jonas Leupe/Unsplash

Безоплатні сервіси та застосунки для українців. Фото: Jonas Leupe/Unsplash

Від початку війни чимало світових компаній підтримали Україну й не лише вийшли з російського ринку, а й надали українцям безоплатний доступ до своїх продуктів. Цей перелік постійно поповнюється, адже дедалі більше компаній хочуть допомогти українцям.

1

Здоров'я

Doctor Online, Viveo, Onlayn-Likar.com. Безоплатні консультації для всіх українців.

Teplo.app — безоплатні консультації психологів для всіх, чиї запити пов’язані з війною.

BetterMe, Mental Health, DownDog і Meditopia. Програми для медитації та йоги стали доступними для українців, які не мають змоги сплатити за підписку.

VOS. Безоплатна преміумпідписка, за якою можна отримати допомогу психолога.

Flo. Календар менструацій дарує українкам безоплатний доступ до преміумакаунту.

2

Стримінгові сервіси та телебачення

Megogo. Безоплатний доступ до фільмів і серіалів. Для оформлення необхідно зареєструватися, вибрати фільм і дивитися. За деякі фільми доведеться сплатити 1 грн.

Sweet TV. Безоплатний доступ до українських телеканалів «1+1», «Новий канал», ICTV, СТБ, «Україна», «Україна 24». Доступ надаватиметься зареєстрованим користувачам автоматично.

Vodafone TV. Безоплатний доступ до трансляції українських телеканалів. Дивитися трансляцію можна на сайті сервісу tv.vodafone.ua та в його мобільному застосунку для Android та iOS. Реєстрація для перегляду не потрібна.

OLL.TV. Безоплатний доступ до трансляції загальнонаціональних і регіональних каналів, а також безліч фільмів за передплату за 1 грн.

3

Музика

Deezer. Прослуховування музики для України в безоплатному преміумдоступі строком на один місяць.

Epidemic Sound. Рік безоплатного використання музики для відеомейкерів.

4

VPN

MacPaw. Безоплатний доступ до ClearVPN. Він приховує розташування користувача, зберігає конфіденційність у мережі й, наприклад, надає доступ до бібліотеки Netflix інших країн. Доступ для користувачів з України автоматичний; потрібно завантажити програму для macOS, iOS, Windows або Android і зареєструватися.

TunelBear. Дарує 10 ГБ трафіку.

Windscribe. 30 ГБ безплатного трафіку.

5

Дизайн

Adobe. Кілька місяців безоплатного використання всіх продуктів для українців, які вже були підписані на сервіси компанії. Щоб отримати безоплатний доступ, потрібно написати в підтримку компанії.

Figma. Постійний доступ до платних функцій українським клієнтам, які звернуться в підтримку.

6

Література

Yakaboo. Безоплатний доступ до всіх аудіо- та електронних книг. Для оформлення необхідно завантажити безоплатний застосунок в App Store або Google Play.

Видавництво Старого Лева. На сайті безоплатно доступно понад 30 книг для дітей. Інші книги видавництва наразі перебувають у платному доступі. Для оформлення необхідно зареєструватися на сайті, вибрати зі списку книги, що сподобалися, та додати їх у кошик. Після завершення замовлення обрана дитяча література зʼявиться в особистому кабінеті безоплатно.

Фоліо. Придбати будь-яку електронну книжку видавництва можна за 1 грн. Ці кошти підуть на підтримку Збройних сил України.

PocketBook. На сайті компанії можна безоплатно завантажити електронні книги на суму 200 грн. Для оформлення необхідно зареєструватися на сайті, вибрати книги й під час оформлення замовлення ввести промокод READ_NOWAR.

Audible. Надали шість безоплатних кредитів на аудіокниги всім передплатникам з України.

7

Іноземні ЗМІ

The Washington Post. Безоплатний доступ до матеріалів для читачів з України. Діє автоматичний доступ, потрібно заходити без VPN.

The Wall Street Journal. Безоплатний доступ для користувачів з України, а також у країнах, де є велика кількість українських біженців. Видання не уточнює, у яких саме країнах, як і строк дії безоплатного періоду. Діє автоматичний доступ.

The Economist. Для користувачів з України доступ надаватиметься автоматично.

Financial Times. Видання відкрило безоплатний доступ до своїх ключових репортажів про Україну для всіх читачів. Прочитати їх можна з будь-якого куточка світу за посиланням. Для користувачів з України безоплатно доступні й усі інші матеріали. Для оформлення необхідно зареєструватися на сайті та вибрати регіон «Україна».

8

Сервіси для вивчення іноземних мов

Duolingo. Доступ зареєстрованим користувачам буде надано автоматично.

Drops. Рік безоплатного преміуму для українців. Необхідно зареєструватися на сайті https://languagedrops.com/ й отримати спеціальний промокод — він надійде на пошту впродовж 48 годин.

Busuu. Дарує три місяці преміумдоступу.

Preply. Комісії з українців і репетиторів прибрали. Запустили програму підтримки українців у вивченні іноземних мов. Можна вибрати мову та варіанти вивчення.

Ling App. Безоплатний доступ для українців.

uTalk. Безоплатний доступ до вивчення слів.

LingQ. Безоплатний преміумакаунт для українців із доступом до 24 мов. Для отримання доступу потрібно написати в підтримку.

Simple English. Набирають групи дорослих і дітей на безоплатне вивчення англійської.

Lingokids. Сервіс вивчення мов для дітей не братиме плату за підписку.

9

Платіжні та фінансові послуги

Найбільші платформи з переказу грошей Western Union, Ria Money Transfer, TransferGo, Moneygram і Skrill не беруть відсотки за відправлення грошей в Україну.

PayPal. Працює без комісії.

Wise. Скасував комісії українцям за перекази в гривнях.

10

Сервіси для спілкування

Skype. Безоплатні дзвінки в/з України на всі телефони. Працює автоматично після оновлення до останньої версії Skype.

Viber. 60 хвилин безоплатно через сервіс Viber Out.

Zoom. Безоплатний преміум для українців.

Airalo. $10 усім українським акаунтам для придбання eSim.

Slack. Безоплатний преміум на 3 місяці.