Facebook Pixel

В Україні з’явилася освітня платформа з протезування кінцівок

В Україні запустили першу освітню онлайн-платформу «База знань: Protez Hub» для фахівців у галузі протезування кінцівок, постраждалих та їхніх близьких. Створили новий ресурс Protez Hub і гуманітарна ініціатива групи «Метінвест» «Рятуємо життя». Бюджет проєкту – 2,5 млн грн.

«База знань» допоможе зрозуміти етапи реабілітації та протезування від моменту травмування до повернення додому з протезом, допоможе вибрати протез.

На платформі також є 5 відеокурсів для медиків, яких залучено в процес протезування кінцівок і супутньої реабілітації, зокрема реабілітаційних, для спеціалістів із протезування та догляду за пацієнтами. Курси складаються з 34 відеолекцій від 16 українських та іноземних практиків, експертів і науковців.

Доступ до всіх освітніх курсів на платформі безплатний.

До лекцій додаються матеріали, які користувачі зможуть роздрукувати та використовувати щодня. Після навчання учасники отримають сертифікати погодженого з Міністерством охорони здоров’я України зразка.

Програму протезування та реабілітації людей, що втратили кінцівки внаслідок війни, зараз проходять 42 військові та мирні жителі, 10 із них уже отримали протези.

Проєкт «Метінвесту» «Рятуємо життя» з початку повномасштабної війни допоміг майже 500 тис. людей на 8,4 млн євро. Лікарні отримали медпрепарати, витратні матеріали та обладнання на 246 тис. євро. Донорами проєкту стали понад 200 компаній з усього світу.

Protez Hub із 2015 року займається підвищенням рівня кваліфікації фахівців і культури протезування в Україні. За цей час він підготував 400 спеціалістів із протезування та допоміг понад 100 пацієнтам.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉