Facebook Pixel

Українським бійцям передають баггі, вироблені зі сталі «Метінвесту»

Оперативне командування «Південь» отримало метал для виробництва баггі – мобільних автомобілів. Метал передала компанія «Метінвест-СМЦ» у рамках ініціативи «Сталевий фронт», яку запустив український підприємець Рінат Ахметов для підтримки військової галузі.

Про це повідомили 21 березня в пресслужбі «Метінвесту».

Представники компанії підкреслили, що баггі є компактними, швидкими та маневреними, мають високу прохідність і легко маскуються. Саме тому вони стають незамінними під час розвідки, атаки малими групами чи швидких рейдів у тил ворога. Баггі є чудовою альтернативою звичайним колісним транспортним засобам на передовій. Однак попри їхню ефективність вони не включені до арсеналу української армії, їх виготовлення та постачання здійснюється активістами, волонтерами та представниками окремих військових об'єднань.

До «Метінвест-СМЦ» звернулися представники оперативного командування «Південь» — військові потребували деталей для виробництва баггі. За запитом захисників компанія безоплатно надала 3,8 тонни металопрокату – кутники, листи та труби. Цього вистачить, щоб виготовити 10 фронтових мініавтомобілів.

Quote«Забезпечення малих бойових груп мобільною технікою – важливий складник для успішної діяльності наших військових із виконання бойових завдань. Ми раді, що в межах мілітарної ініціативи «Сталевий фронт» Ріната Ахметова наша продукція допоможе наблизити омріяну перемогу», – зазначив генеральний директор «Метінвест-СМЦ» Ігор Тонєв.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉