Facebook Pixel

Капсули життя: Метінвест поставив силам оборони 100 сталевих мобільних укриттів

Група «Метінвест» доставила на фронт вже 100 спеціальних мобільних укриттів з початку повномасштабної агресії рф.

Капсули вже бережуть життя бійців в Авдіївці, Покровську, на Запоріжжі та Житомирщині. Соту капсулу передали під Бахмут, де зараз йдуть найзапекліші бої, уточнили в компанії.

Quote«Захисники України боронять наші міста та українців цілодобово, без спочину несуть варту на бойових позиціях. Метінвест системно надає допомогу ЗСУ, щоб підтримати бойовий дух воїнів та волю до боротьби», — підкреслив Олександр Мироненко, операційний директор групи «Метінвест».

Підприємства компанії виготовляють збірні безпекові модулі діаметром 2 м та довжиною в 6 м. Ці споруди дають змогу оперативно облаштувати мобільні укриття на передових позиціях. За правильного встановлення на 1,5 м під землею укриття витримують обстріли артилерією калібром до 152 мм.

Укриття розраховане на шістьох бійців. В ньому є польова піч, повітряні комунікації та стелажі для зброї, є основний та резервний виходи на поверхню. На виробництво одного укриття потрібно майже 2 т сталі.

Також в групі розробили капсулу-укриття для цивільного населення. Вона в півтори рази більше за довжиною та діаметром та з лавами замість спальних місць.

За неповний рік «Метінвест» надав допомогу силам оборони України на понад 1,5 млрд грн.

Подякувати 🎉