Facebook Pixel

Байден повідомив про новий пакет допомоги Україні та про те, що гроші майже закінчилися

Президент США Джозеф Байден повідомив про новий пакет військової допомоги на $150 млн. Україні. До нього увійдуть артилерійські боєприпаси, радари та інше обладнання.

У заяві Байдена, опублікованій на сайті Білого дому, зазначається, що коштів на відправку допомоги в Україну майже не залишилося і необхідне оперативне затвердження нового фінансування Конгресом.

«Моя адміністрація майже вичерпала фінансування, яке може бути використане для надання допомоги у забезпеченні безпеки для України. Щоб Україна досягла успіху в наступній фазі війни, її міжнародні партнери, включаючи США, повинні продовжувати демонструвати нашу єдність та нашу рішучість забезпечити безперервний потік зброї та боєприпасів. Конгрес має швидко надати запитане фінансування для посилення України на полі бою та за столом переговорів», – сказав президент.

Минулого тижня Байден звернувся до Конгресу із закликом виділити $33 млрд для допомоги Україні в оборонній та гуманітарній сферах, а також для посилення оборони країн Європи. З цієї суми $20 млрд планується направити на зброю, боєприпаси та іншу військову допомогу, $8,5 млрд – на економічну допомогу та $3 млрд – на гуманітарну допомогу.

Прес-секретар Білого дому Джен Псакі зазначила, що без цього схвалення Конгресу Байден може збільшити суму військової допомоги Україні, яка на той момент досягла $3,5 млрд, лише на $250 млн.

Подякувати 🎉