Facebook Pixel

У Білому домі готові піти на поступки, щоб забезпечити допомогу Україні

Адміністрація президента Джо Байдена готова підтримати низку вимог республіканців, щодо перетину кордонів, щоб забезпечити підтримку законопроєкту, що передбачає надання допомоги Україні та Ізраїлю.

Про це повідомляє Reuters.

Білий дім і Конгрес США мають намір укласти угоду, яка передбачає надати військову допомогу двом країнам-партнерам і водночас перешкоджатиме нелегальній імміграції через американо-мексиканський кордон.

Республіканці відмовилися схвалити збільшення фінансування Україні без додаткових заходів щодо скорочення рекордної кількості мігрантів, які намагаються нелегально перетнути кордон США. Це призвело до складних переговорів.

Президент Джо Байден висловив готовність до значних компромісів у сфері безпеки кордону, враховуючи відмову республіканців у фінансуванні кордонів у розмірі 20 мільярдів доларів.

Білий дім погоджується на підвищення стандартів для первинної перевірки претендентів на отримання притулку. В адміністрації Байдена розглядають ідеї щодо «безпечної третьої країни», яка відмовлятиме у наданні притулку мігрантам, які проходять через інші країни на шляху до США.

Іншим пунктом домовленості буде можливість розширення процесу швидкої депортації. Цей орган буде діяти по всій країні, а не лише на кордоні.

Двопартійна група сенаторів, які намагаються досягти угоди, також обговорює кількісне обмеження запитів на надання притулку.

Джерело зазначає: враховуючи обмежений графік роботи Конгресу, необхідно щонайшвидше укласти угоду та вдосконалити текст законодавства під час перерви.

Сенатор-демократ Кріс Кунс заявив, що попри великий розкол між демократами та республіканцями, залишається оптимізм щодо можливості знайти спільне рішення.

Раніше The Page повідомляв, що Сенат США заблокував законопроєкт на виділення допомоги Україні та Ізраїлю на суму $111 млрд. Під час голосування тільки 49 сенаторів підтримали законопроєкт, а 51 проголосували проти.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉