Facebook Pixel

МВС замовило в «Антонова» протипожежний літак Ан-32П для ДСНС

Державне авіабудівне підприємство «Антонов» виготовить літак Ан-32П для ДСНС – Спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби цивільного захисту.

Відповідний меморандум підписав міністр внутрішніх справ Денис Монастирський із генеральним директором «Антонова» Сергієм Бичковим, повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

gpkqavl3d6oeskvhal0lbesw9vvcdfkpfpgrlzsq.jpg

«Цього року до України звернулося кілька країн із закликом про допомогу. Туреччина, Італія та Греція просили наших фахівців допомогти у гасінні пожеж. За результатами такої співпраці МВС вирішило придбати ще один літак, який дасть змогу ефективно боротися із пожежами. Тому ми хочемо замовити виготовлення ще одного літака АН-32П», — наголосив Монастирський.

Постачання літака очікується в 2022 році, приблизна вартість – 400 млн грн. Це буде п'ятий літак Ан-32П в авіапарку ДСНС.

Нагадаємо, що в МВС розповіли про отримання у 2022 році 50 вертольотів французького виробництва Airbus Helicopters, що дасть змогу уявити найбільший у Європі парк авіатехніки.

Вся ця техніка забезпечуватиме реалізацію двох «надважливих проєктів» – «Єдиний аеромедичний простір» і «Європейський хаб пожежної безпеки».

Подякувати 🎉