Facebook Pixel

«Антонов» планує відновити зруйнований російськими загарбниками Ан-225 «Мрія»

Відновлення Ан-225 «Мрія» йтиме відповідно до сучасних і перспективних норм льотної придатності. Частина вузлів для відновлення є, первинні кошти на відновлення вже надійшли на рахунок підприємства.

Про це повідомили в пресслужбі ДП «Антонов».

«Деякі основні агрегати для планера літака є. Проте нова «Мрія» має відповідати сучасним і перспективним нормам льотної придатності, а також бути обладнаною відповідно до переліку завдань, які вона виконуватиме», — пояснили в пресслужбі підприємства.

Для відновлення Ан-225 знадобиться проведення великого обсягу розрахунково-конструкторських робіт, закупівля відповідних складників і проведення програми випробувань.

«Безумовно, цей проєкт здійснюватиметься в широкій міжнародній кооперації за участю провідних компаній і підприємств глобальної авіаіндустрії», — уточнили в ДП «Антонов».

Обсяг фінансування та вибір необхідних складників визначатиме спеціальна комісія держконцерну «Укроборонпром».

«Джерела фінансування також визначатимуться державою. Ті кошти, які вже надійшли до фонду, буде використано винятково для реалізації проєкту відновлення «Мрії».

В «Антонові» зазначили, що зараз рано говорити про строки відновлення, адже програму має бути ретельно опрацьовано.

Нагадаємо, що під час боїв на північно-західному напрямку від Києва було зруйновано унікальний літак Ан-225 на аеродромі «Київ-Антонов-2» у смт Гостомель. Руйнування сталося під час знищення висадженого на аеродром ворожого десанту.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉