Facebook Pixel

Столтенберг попередив Росію про політичні та фінансові санкції в разі нападу на Україну

У разі нападу на Україну країни Заходу запровадять проти Росії політичні та фінансові санкції. Також НАТО готове захистити своїх союзників і розширює присутність у країнах Східної Європи. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Quote«Наша мета — дати зрозуміти Росії, що в разі якщо вона використає військову силу проти України, то в цього будуть наслідки. Партнери по НАТО готові накласти потужні політичні та фінансові санкції», — заявив Столтенберг.

Крім того, він зазначив, що Україна теж може завдати збитків РФ, оскільки має значно кращий рівень підготовки, ніж у 2014 році, коли розпочалася війна на Донбасі.

Quote«Ми допомагаємо реформувати й модернізувати українські безпекові інституції та тренуємо військових. Тому Україна також завдасть збитків Росії, якщо вона ще раз нападе на Україну», — сказав Столтенберг.

Він також зауважив, що Росія не лише не розпочала відводити війська від українського кордону, але й досі перекидає туди важке озброєння та техніку. За словами Столтенберга, НАТО дотепер не має чіткого розуміння, до яких дій планує вдатися РФ.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉