Facebook Pixel

«Нафтогаз» позбавив газзбути Фірташа монополії на постачання газу населенню

Починаючи з 1 червня всі побутові споживачі, які купували газ не в «Нафтогазу», перейшли до постачальника «останньої надії» (ПОН). Його функції виконує Газопостачальна компанія «Нафтогаз України». Про це повідомили в Асоціації постачальників енергоресурсів, пише Liga.net.

Quote«Станом на 31.05.2022 року, за наявною в нас інформацією, жоден із постачальників газу для потреб населення не зміг підписати контракт із НАК «Нафтогаз України» на постачання газу в рамках ПСО (спеціальних обов’язків – The Page)», – йдеться в повідомленні Асоціації.

У пресслужбі «Нафтогазу» повідомили, що з 1 червня 8,8 млн домогосподарств отримуватимуть газ від ПОН, оскільки «їхні постачальники не можуть виконувати свою функцію». Перехід торкнеться споживачів, які раніше отримували ресурс від місцевих газзбутів у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Миколаївській, Рівненській, Сумській, Харківській, Хмельницькій і Чернігівській областях.

В Асоціації постачальників енергоресурсів зауважили, що зазначені постачальники не змогли укласти контракти з Нафтогазом» «через жорсткі вимоги уряду до контрактів із держкомпанією, згідно з постановою № 489». За словами представників Асоціації, встановлені умови неможливо виконати з огляду на те, що переважна більшість постачальників працюють у «мінус» через впроваджене держрегулювання, а також через те, що з лютого цього року населення стало на 55% менше платити за газ.

Контекст. Нагадаємо: минулого місяця голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко заявив, що ціни на газ і опалення в платіжках українських споживачів не зростатимуть.

Подякувати 🎉