Facebook Pixel

Ціни на газ і опалення в платіжках не зростуть: уряд утримає тарифи коштом спецфонду держбюджету

Кабінет міністрів створить спеціальний фонд держбюджету для надходжень від міжнародних донорів, коштом якого утримуватиме тарифи на газ для населення й компенсуватиме різницю в тарифах для підприємств теплокомуненерго та операторів газорозподільних мереж. Про це повідомив голова правління «Нафтогаз України» Юрій Вітренко в інтерв‘ю агентству «Інтерфакс-Україна» під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

Вітренко зазначив, що держава компенсуватиме учасникам ринку різницю між економічно обґрунтованими та поточними тарифами. Зокрема, йдеться про підприємства ТКЕ та операторів газорозподільних мереж, тариф яких не покриває їхні витрати, а також НАК «Нафтогаз» за виконання покладених Кабміном «спеціальних обов‘язків» продавати ресурс на пільгових, а не на комерційних умовах.

За його словами, це також дасть змогу «Нафтогазу» запозичувати кошти на закупівлю газу.

Quote«Нафтогаз» зможе пояснювати кредиторам, що потім він отримає достатньо грошей від продажу цього газу, оскільки різниця в тарифах покриватиметься з держбюджету», – зазначив голова НАК.

Контекст. «Нафтогаз» встановив з 1 червня 2022 року нові ціни на природний газ, що було передбачено умовами трирічних договорів із ТКЕ. Тоді низка ЗМІ поширили інформацію про підвищення ціни на опалення втричі.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉