Facebook Pixel

Як почистити та приготувати артишок

Гастро/Їжа

Найкращий французький шеф-кухар року, володар двох зірок Мішлен Едуард Лубе розповів і показав The Page Style, як правильно почистити та приготувати артишок.

Як почистити артишок

Як почистити артишок. Фото: Citronelle

Як почистити артишок. Фото: Citronelle

  1. Відриваємо листя від стебла.
  2. Відламуємо нижні листки з плоду, залишаючи невелику частину біля основи.
  3. Відрізаємо стебло, залишаючи пару сантиметрів.
  4. Чистимо артишок, як яблуко (ніби зрізаючи шкірку).
  5. Чистимо ніжку артишоку, що залишилася.
  6. Акуратно зрізаємо верхівку артишоку.
  7. Щоб артишок не потемнів, змащуємо його лимоном, а потім кладемо у воду, куди додаємо сік лимона.
  8. Стебло, яке відрізали, чистимо й нарізаємо шматочками.

Як приготувати артишок

Як приготувати артишок. Фото: Citronelle

Як приготувати артишок. Фото: Citronelle

Фірмовий рецепт Едуарда Лубе — артишок баригуль із трюфелем і ягодами ялівцю. Щоб приготувати цю страву на 4 порції, знадобляться:

  • 12 артишоків
  • 2 морквини
  • 1 цибулина
  • 4 столові ложки білого вина
  • 2 столові ложки білого оцту
  • 1/4 літра води
  • 1 гілочка розмарину
  • 2 лаврові листи
  • 1 дрібка солі
  • 12 зерен коріандру
  • 5 ягід ялівцю
  • 80 грамів сала
  • естрагон
  • петрушка
  • трюфель
  • оливкова олія
  • вершкове масло

Готуємо артишок баригуль:

Артишок баригуль із трюфелем і ягодами ялівцю. Фото: Citronelle

Артишок баригуль із трюфелем і ягодами ялівцю. Фото: Citronelle

  1. Чистимо артишоки, кладемо їх у воду із соком лимона.
  2. Ріжемо кубиками моркву, цибулю, сало.
  3. Кладемо в каструлю оливкову олію та вершкове масло, цибулю, сало, моркву. Готуємо, помішуючи.
  4. Додаємо в каструлю артишоки, помішуємо.
  5. Додаємо біле вино та білий оцет. Трохи випаровуємо вино та оцет.
  6. Додаємо воду із соком лимона, у якій лежали артишоки.
  7. Додаємо два лаврові листки, дрібку солі, гілочку розмарину, 5 ягід ялівцю, 12 зерен коріандру.
  8. Коли вода закипить, робимо вогонь менше. Залишаємо томитися протягом 35-40 хвилин.
  9. Під час подачі додаємо естрагон, петрушку та трюфель.
Топ-7 ґаджетів для спорту та фітнесу Життя

Топ-7 ґаджетів для спорту та фітнесу

Як золота рибка. Закордонні тури для українців подорожчали вдвічі Життя

Як золота рибка. Закордонні тури для українців подорожчали вдвічі

Рецепт дня: сливовий пиріг від The New York Times Життя

Рецепт дня: сливовий пиріг від The New York Times