Італійський модний дім Dolce&Gabbana та виноробна компанія Donnafugata представили два нових продукти: біле вино «Ізолано» (Isolano) з урожаю 2019 року та червоне «Куордилава» (Cuordilava) з урожаю 2017 року. Обидва вина доступні в пляшках 750 мл і магнум.

Вина від Dolce&Gabbana та Donnafugata. Фото: Alibro / Dolce&Gabbana
Дизайн паковання розробила компанія Dolce&Gabbana: його прикрашає геометричний візерунок у стилі традиційного сицилійського орнаменту, а на етикетці подібний орнамент обрамляє зображення Етни.
Cuordilava від Dolce&Gabbana та Donnafugata
Червоне вино Cuordilava виготовили з винограду Nerello Mascalese врожаю 2017 року. Після тривалої витримки напій набуває інтенсивних ноток червоних фруктів, спецій і підліску. Післясмак вина довгий і глибокий та характеризується добре інтегрованими дубильними речовинами та мінеральністю.

Cuordilava від Dolce & Gabbana і Donnafugata. Фото: Alibro / Dolce & Gabbana
Вино виготовляють на сході Сицилії, на північному боці Етни, між Рандаццо і Кастільйоне-ді-Сицилія. Етна — зона гірського виноградарства: виноградники на її схилах розташовані між 700 і 750 м над рівнем моря. Північні схили характеризується меншою кількістю опадів порівняно із середніми показниками на інших схилах вулкана.

Врожай винограду Nerello Mascalese. Фото: G. Cipriano / Dolce & Gabbana
Щойно виноград надходить у льох, його сортують на вібраційному столі, після чого відбирають тільки ідеально цілий і стиглий виноград. Бродіння відбувається в сталевих резервуарах із мацерацією на шкірці протягом 10-12 днів за температури 25°С. Потім вино витримується протягом 14 місяців у бочках із французького дуба, а після цього — щонайменше 30 місяців у пляшці, перш ніж воно потрапить у продаж.

Бочки з вином Cuordilava. Фото: G. Cipriano / Dolce&Gabbana
«Куорділава» містить 14,15% спирту, а загальна кислотність вина становить 5,7 г/л, що еквівалентно рН 3,54. Напій може зберігатися більше 10 років. Вино ідеально підходить до страв із бобових, грибів і червоного м'яса. Подавати його потрібно за температури 18°С.
Під час створення дизайну паковання Dolce & Gabbana використовувала кольори магми. Графіка етикетки та коробки ґрунтується на традиційному сицилійському орнаменті.
Isolano від Dolce&Gabbana та Donnafugata
Біле вино Isolano виготовлено з вибірки винограду Carricante з урожаю 2019 року. Воно має вишуканий букет із цитрусовим ароматом, нотками квітучого метельника та середземноморських трав.

Isolano від Dolce & Gabbana і Donnafugata. Фото: Alibro / Dolce & Gabbana
Урожай 2019 року на вулкані Етна був звичайний: протягом року в зоні 700 м над рівнем моря випала нормальна кількість опадів. Збір урожаю винограду Carricante розпочався 30 вересня та закінчився 10 жовтня.

Урожай винограду Carricante. Фото: G. Caruso / Dolce&Gabbana
Бродіння винограду відбувається в резервуарах із іржостійкої сталі за температури 14-16°C. Витримується вино частково в цих же резервуарах і частково — у бочках з французького дуба протягом 10 місяців. А потім — більше 12 місяців у пляшках до випуску в продаж.
Вино містить 12,72% спирту, його загальна кислотність становить 6,1 г/л, що рівнозначно рН 3,25. Напій може зберігатися більше 10 років. «Ізолано» ідеально підходить до ракоподібних, вегетаріанських перших страв, білих грибів, страв із риби та білого м'яса, подавати його треба за температури 10-12°С.

Урожай винограду Carricante. Фото: G. Caruso / Dolce&Gabbana
Дизайн упаковки та етикетки Dolce&Gabbana виконаний у традиційних кольорах сицилійського орнаменту, в якому переплітаються червоний, зелений, синій і жовтий. У центрі етикетки — зображення димучої Етни.
Зображення на обкладинці: Alibro/Dolce&Gabbana