Facebook Pixel

Росія погрожує відмовитися від продовження «зернової угоди»

Російська сторона погрожує відмовитися продовжити «зернову угоду» в листопаді. Як пишуть росЗМІ, Москва незадоволена виконанням її частини щодо експорту агропродукції з рф.

«Нам вдалося досягти угоди, але нічого не працює з російською стороною (угоди – The Page). Жодне російське судно не вивезло з російських портів російське зерно на експорт», — цитує слова російського постпреда при ООН Василя Небензі «РІА Новості».

З огляду на це він допустив, що в листопаді по закінченні строку дії Ініціативу про безпечне транспортування агропродукції можуть не продовжити.

Варто зазначити, що санкції на продовольство з рф не поширюються. Порти на росії також ніхто не блокує, на відміну від українських.

Контекст. Нагадаємо: 22 липня Україна, Туреччина та Організація Об’єднаних Націй досягли угоди щодо розблокування експорту українського зерна.

За офіційними даними, з 1 серпня, коли стартувала реалізація «зернової ініціативи», з портів «Одеса», «Чорноморськ» і «Південний» відправлено 1,72 млн тонн агропродукції. Загалом протягом серпня з розблокованих портів вийшли 68 суден, порти призначення яких розташовано у 18 країнах світу.

4 вересня в межах «зернової ініціативи» з українських портів вирушили одразу 13 суден із понад 282 тис. тонн продовольства.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉