Facebook Pixel

Інформаційна операція та привід для мобілізації: США про плани рф щодо «референдумів»

Заяви про проведення так званих референдумів на окупованих територіях України про приєднання до рф — це відволікаючий маневр після успішного контрнаступу України. Таку думку висловив речник Пентагону бригадний генерал Пет Райдер, повідомляє CNN.

Quote«Це просто інформаційна операція, яка покликана відволікти увагу від того складного стану, в якому зараз перебувають російські військові», — зазначив Райдер.

Також він наголосив, що всі заклики про проведення таких «референдумів» є частиною російської «гри».

Quote«Ми бачили, як вони робили це в 2014 році, і це виглядає приблизно так: спочатку маріонеткові чиновники, як ви бачите в пресі зараз, заявляють, що збираються провести «референдуми», а потім вони будуть використовувати це як основу для того, щоб спробувати заявити про легітимність анексії суверенної української території», — заявив Райдер.

Разом з тим у США вкотре наголосили — всі ці псевдореферендуми не будуть мати ніякої довіри, й ніяк не вплинуть на підтримку США України.

Quote«Ніхто не буде сприймати такі фіктивні референдуми з довірою, і США, безумовно, не визнають результати будь-яких фіктивних виборів. Ми продовжимо працювати з Україною та нашими міжнародними партнерами, щоб надати їм необхідну підтримку», — резюмував Райдер.

Псевдореферендуми як привід оголосити мобілізацію в рф

Радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван наголосив, що президент рф Володимир Путін готується оголосити мобілізацію. Відбудеться це на фоні проведення так званих референдумів про приєднання окупованих територій України до росії.

Салліван наголосив, що росія вже давно готувалася провести так звані референдуми на окупованих територіях. Й щоб прикрити втрати на війні Путін все ж наважився на них.

Quote«Росія готується до проведення «референдумів» на територіях України, що знаходяться під її контролем, та не тільки. Це відбувається для підготовки для оголошення мобілізаційних заходів в рф», — зазначив Салліван.

Контекст. Нагадаємо, в мережі почала активно ширитися інформація про проведення наприкінці вересня так званих референдумів на окупованих рф територіях України про приєднання до росії. В рф вже визнали, що це дозволить їм використовувати всі механізми у війні, оскільки «бойові дії будуть відбуватися вже на території рф».

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉