Facebook Pixel

У Путіна пропонують перенести «референдуми» на окупованих територіях. В ОП дали пораду

У Кремлі вважають за потрібне перенести дату проведення псевдореферендумів про анексію на окупованих українських територіях із вересня на листопад. У путінській партії «Єдина росія» мотивують це тим, що нова дата – 4 листопада — буде «правильною та символічною». Цього дня у рф відзначають День народної єдності, уточнив секретар російської владної партії Андрій Турчак.

Quote«Що тут додати. Це не перша, але точно не остання озвучена дата. З огляду на жести доброї волі та відсутність паніки росіянам варто думати про референдуми іншого роду», — прокоментував плани російського керівництва радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

В Офісі президента також не забарилися з відповіддю. Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк наголосив, що нові плани росії, схоже, є новим проєктом авторів взяти «Київ за три дні» та «Донбас до 9 травня».

Quote«Час змінювати сценаристів. А перш ніж лізти з «референдумами» в інші країни, варто спробувати провести чесні вибори хоча б у межах Садового кільця. Так, для вас це страшно. Але спробуйте», – порадив він.

Контекст. За оцінкою ГУР Міноборони, станом на кінець серпня лише 5 — 7% маріупольців збиралися йти голосувати на «референдумі».

Подякувати 🎉