Facebook Pixel

Нові масовані удари, балістичні ракети з Ірану, прогнози Буданова та повторний наступ на Київ: головне з інтерв’ю Данілова

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов дав інтерв’ю виданню «Українська правда», у якому розповів про те, на скільки масованих атак у росії залишилося ракет, чи передасть Іран рф балістичні ракети, чи буде новий наступ ворожого війська на Київ і коли може закінчитися війна.

Ракет залишилося максимум на чотири атаки

Секретар РНБО переконаний, що запасів ракет у російського окупаційного війська залишилося щонайбільше на чотири масовані атаки. Однак у такому разі у ворога не залишиться зовсім нічого, що для рф неприпустимо.

Quote«Якщо рахувати на великі атаки, які в нас уже відбулися, то в них залишилося максимум на дві — три, можливо, на чотири нашкребуть. Але тоді вони повністю залишаться без ракет, що є неприпустимим, адже в них можуть з’явитися зовсім інші виклики, і вони мають хоч якийсь запас залишити», — розповів він.

Водночас Данілов додав, що в противника в «більш-менш» достатній кількості залишилися снаряди С-300. Також він визнав і наявність у росіян іранських баражуючих боєприпасів типу Shahed. Утім, посадовець наголосив, що українські захисники навчилися з ними успішно боротися.

Щодо того, чи чекати українцям ракетних ударів «під ялинку», він прогнозувати відмовився.

Quote«Я ж не є мольфаром, щоб говорити, що буде там синє або біле, або червоне. У війні немає вихідних, немає якихось свят, немає речей, на які ми можемо не звертати увагу. Мусимо бути готові до всього», — підкреслив він.

Балістичні ракети з Ірану: що робить Україна, аби росія їх не отримала

Данілов підтвердив факт ведення перемовин між рф та Іраном щодо постачання балістичних ракет іранського виробництва.

Quote«І це для нас виклик. Наш президент, люди, які займаються міжнародними контрактами, міністр закордонних справ роблять усе можливе, щоб цього не сталося. Але ми не можемо гарантувати, що цього не станеться», — визнав він.

Ядерне роззброєння росії: чому воно вкрай необхідне

Секретар РНБО наголосив на необхідності позбавлення країни-терориста ядерної зброї.

Quote«Ми не даємо людям із хворою психікою, наприклад, гострі предмети або сірники. Таких людей ізолюють від суспільства. Російську федерацію через ядерну зброю треба ізолювати від цивілізованого суспільства. Вони дуже небезпечні й довели, що хворі», — підкреслив він.

Повторна атака в січні — лютому та нова спроба захопити Київ

Данілов учергове наголосив на тому, що Кремль не відмовився від ідеї захоплення України та знищення українців як нації. З огляду на це він не виключає оголошення загальної мобілізації на росії задля здійснення нової спроби дійти до Києва.

Quote«Якщо в них немає в руках Києва, у них в руках немає нічого – ми маємо це розуміти… Вони можуть мати бажання на все що завгодно. А ми маємо бути готовими до будь-якого розвитку подій, включно з Білоруссю та іншими територіями», — пояснив він.

Прогнози Буданова: як їх оцінює Данілов

Очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов неодноразово озвучував свої прогнози щодо закінчення війни в Україні до початку літа 2023 року. Данілов заявив, що ставиться до нього позитивно й «хоче, щоб Кирило не помилився».

Quote«Я хотів би, щоб це сталося раніше. Але з огляду на те, що я реаліст, розумію: раніше весни — літа в нас навряд чи буде таке свято. Але воно обов'язково буде на нашій вулиці», — зазначив він.

Очільник РНБО додав, що Україні треба «здобути перемогу не тільки у війні, але й після війни, адже в нас багато викликів». Він пояснив, що процеси, які можуть розпочатися після перемоги, так само можуть бути для країни небезпечними.

Quote«Найбільший запит у суспільства після війни буде на справедливість. І ми маємо розуміння, що цю справедливість маємо забезпечити. І якщо хтось вважає, що він буде й далі так судити, так керувати, здійснювати ті чи інші речі, не відповідаючи перед суспільством по-справедливому, тоді буде велика проблема. Ми не маємо залишати країну в несправедливому стані», — наголосив Данілов.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉