Facebook Pixel

Європарламент рекомендував надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС: оновлюється

Президент Європейського парламенту Роберта Метсола заявляє, що Європарламент визнає європейську перспективу України.

Quote«Ми визнаємо європейську перспективу України. Ми вітаємо, пане президенте, заявку України на набуття статусу кандидата та працюватимемо для досягнення цієї мети. Ми маємо дивитися в майбутнє разом», — заявила Метсола у вівторок у Брюсселі на позачерговому засіданні ЄП, скликаному у зв'язку з російською агресією Росії проти України.

Звертаючись до президента України, вона запевнила, що ЄП «підтримує вас у вашій боротьбі за виживання в цей темний момент нашої історії. Коли ви дивитеся на Європейський парламент, ви знайдете союзника, простір для звернення до Європи та світу і завжди, завжди — друга», — зазначила президентка ЄП.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна об'єднала країни Європейського Союзу ціною тисячі своїх загиблих унаслідок вторгнення Росії.

Quote«Я кажу зараз про громадян України, які захищають країну ціною свого життя, захищають єдність, свободу. Я дуже радий, що те, що я зараз побачив і почув тут (підтримка й оплески Україні — ІФ), — це настрій, що об'єднує. Я радий, що ми сьогодні об'єднали всіх вас — країни ЄС, але я не знав, що це відбудеться такою ціною. І це трагедія для мене і кожного українця, для держави. Така висока ціна, дуже висока. Тисячі загиблих людей, дві революції, одна війна і п'ять днів повномасштабного вторгнення РФ», — заявив Зеленський.

ОНОВЛЕНО:

Європарламент рекомендував надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС

Європейський парламент майже одностайно проголосував «за» резолюцію в якій закликав інституції Європейського союзу працювати над тим, щоб надати Україні статусу кандидата в ЄС.

Контекст. 28 лютого Зеленський підписав заявку на членство України у Європейському Союзі.

Нагадаємо, що 24 лютого о 04:50 президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні, а російські війська розпочали вторгнення на територію нашої країни.

З того часу The Page стежить за розвитком ситуації та регулярно інформує про найважливіші події.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉