Facebook Pixel

Японія приєдналася до введення санкцій проти рф за купівлю зброї у Північної Кореї

Японія вводить санкції проти дев'яти російських компаній, двох кіпрських і одного росіянина, які допомагали росії купувати зброю у Північної Кореї. Про це пише видання Kyodo News з посиланням на слова генсекретаря Кабміну Японії Хаясі Йосімаса.

Quote«Японія рішуче засуджує поставки зброї росії з Північної Кореї, які порушують відповідні резолюції Ради Безпеки ООН. Оскільки російська війна в Україні триває, вкрай важливо вживати заходів у співпраці з міжнародним співтовариством», – заявив Йосімаса.

Які санкції Японія введе за допомогу росії купувати зброю у КНДР

Японія заморозить майно пісанкційних осіб, яке знаходиться в країні. Зокрема, арештують судноплавні компанії, військові об’єкти та активи російського бізнесмена, повідомили у МЗС Японії.

У лютому лідери G7 у спільній заяві засудили відправку північнокорейських балістичних ракет до рф і закликали країни негайно припинити торгівлю. А від початку Великої війни Японія разом з іншими членами G7 заморозила активи володимира путіна, його оточення та центрального банку рф.

Нагадаємо, напередодні Канада оголосила нові санкції проти двох фізичних осіб і шести компаній, які допомагали перевозити зброю, зокрема балістичну, з Північної Кореї до росії.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉