Facebook Pixel

Великі ритейлери розповіли, чи впливає на ціни використання генераторів

Внутрішнє виробництво електроенергії в Україні через російські обстріли та окупацію скоротилося більш ніж наполовину. Оскільки власної генерації, а також максимальних обсягів імпорту електроенергії не вистачає для покриття всіх потреб, «Укренерго» було змушене запроваджувати відключення. За таких умов бізнес змушений застосовувати альтернативне живлення, яке є більш затратним.

The Page запитав у великих гравців ринку ритейлу у межах RAU EXPO 2024, чи впливає використання генераторів на ціни.

«Ні, у нас є політика цін, ми її дотримуємось», — сказала в коментарі The Page директорка з розвитку бренду «Ашан Україна» Катерина Черних. Вона додала, що об’єкти компанії повністю забезпечені генераторами: «За два роки перехід на них під час відключення електропостачання зробили безшовним».

Фото: pexels.com

Фото: pexels.com

У компанії Novus також заперечили взаємозв’язок між використанням генераторів і зростанням цін. Проте зізналися: вимкнення централізованого електропостачання підвищує витрати.

«Використання генераторів впливає на наші витрати. Бо дійсно, одна година на генераторі коштує, здається, втричі більше, ніж одна година не на генераторі. В ціни спеціально ми це не закладаємо. Думаю, це відбувається опосередковано. Ми ж не забуваємо, що самі виробники також «сідають» на ці генератори, поступово це закладається в сам продукт, а ми вже працюємо з тою націнкою», — зауважив The Page директор департаменту стимулювання продажів Novus Дмитро Москвічов.

Нагадаємо, якщо армія рф продовжить атаки на енергооб'єкти в Україні, в гіршому випадку споживачі можуть зіткнутися з 20-годинними відключеннями електроенергії.

Незабаром ще один енергоблок на одній із українських атомних електростанцій буде відправлено на плановий ремонт. У зв'язку з цим можливим є збільшення тривалості періодів відключення.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉