Facebook Pixel

Як Дональд Трамп планує завершити війну в Україні

Колишній президент США Дональд Трамп, який вдруге балотується на посаду, заявив, що міг би завершити війну в Україні. Він планує тиснути на Україну, щоб вона віддала росії частину територій. Про це пише The Washington Post з посиланням на джерела, що знайомі з планом Трампа.

Як Дональд Трамп планує завершити війну в Україні, якщо вдруге стане президентом США

За словами джерел WP, Трамп хоче підштовхнути Україну до відмови від вимог повернення Криму та окупованого Донбасу. Це повністю суперечить політиці чинного американського президента Джо Байдена, який хоче припинити агресію рф і намагається просунути в Конгресі допомогу Україні.

Під час передвиборчої кампанії Трамп неодноразово заявляв, що зможе завершити війну між росією та Україною протягом 24 годин у разі перемоги на виборах, навіть до того, як він офіційно обійме посаду. Проте він ніколи не розповідав публічно, як саме він планує це зробити.

Quote«Трамп заявив, що, на його думку, і росія, і Україна хочуть зберегти обличчя, вони хочуть вийти зі стану війни. А люди в деяких частинах України погодилися би бути частиною рф», – каже джерело, що приватно розмовляло з Трампом.

Прихильні до Трампа політологи наголошували, що для США є загроза з боку Китаю, і варто зменшувати залежність росії від китайської військової, промислової та економічної допомоги. Вони також підтримали обмеження у розширенні НАТО, до якого намагається вступити Україна.

Водночас навіть деякі прихильники Трампа намагаються переконати його відмовитися від завершення війни на користь росії, оскільки передати українські території країні-агресору означає підтримати розширення путінської диктатури.

Quote«Я витрачав весь свій час на розмови з Трампом про Україну. Він повинен заплатити ціну. Він не може виграти в цьому», – сказав сенатор Ліндсі Грем.

Кампанія Дональда Трампа відмовилася прямо відповідати на запитання The Washington Post.

Quote«Будь-які припущення щодо плану президента Трампа походять від неназваних і неінформованих джерел, які не мають жодного уявлення про те, що відбувається або що станеться. Президент Трамп єдиний, хто говорить про припинення вбивств», – заявила речниця кампанії Каролайн Левітт.

Водночас чинний президент США Джо Байден нещодавно окреслив довгостроковий план підтримки України, яка має наростити військовий потенціал, щоб з 2025-го мати більше сил для наступу.

Проте допомога Україні від США все ще під загрозою, оскільки республіканці у Палаті представників виступають проти будь-якого фінансування та вимагають його усунення.

Нагадаємо, Дональд Трамп тиснув на республіканців у Конгресі, щоб вони не підтримували військову допомогу США для України. На що Європа у відповідь підвищила рівень військової промисловості, щоб підтримати Україну без США.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉