Facebook Pixel

Потрібен лише єДокумент: ВПО зможуть отримувати соцдопомогу без паспорта

Внутрішньо переміщеним особам соцпослуги та виплати надаватимуть на підставі єДокумента чи довідки від Державної міграційної служби України.

Відповідну інформацію було оприлюднено на Урядовому порталі.

У Кабміні наголосили, що це рішення має суттєво спростити отримання послуг людям, що переїхали з регіонів, де тривають бойові дії, і втратили документи.

Quote«Відтепер вони можуть ставати на облік, реєструватися та отримувати допомогу від держави як внутрішньо переміщені особи навіть без наявності паспорта», – наголосили в уряді.

Тепер ВПО мають надати довідку від ДМС України або тимчасовий документ, який посвідчує особу під час воєнного стану – єДокумент, що доступний у «Дії».

Довідку про звернення особи за оформленням паспорта надають у підрозділах ДМС, ЦНАП або центрах «Паспортного сервісу», якщо особу ідентифіковано за даними Єдиного державного демографічного реєстру або відомчої інформаційної системи ДМС.

Контекст. Внутрішньо переміщені особи, які були змушені залишити місце постійного проживання через повномасштабне вторгнення росії в Україну, зможуть щомісяця отримувати грошову допомогу від уряду країни.

Подякувати 🎉