Facebook Pixel

Як із потеплінням зміниться ситуація зі світлом у Києві — Yasno

Для повного відновлення енергосистеми потрібно багато часу та ресурсів — із потеплінням розраховувати на покращення ситуації можна, але воно точно не буде різким, заявив гендиректор постачальника електроенергії Yasno Сергій Коваленко.

Quote«Сьогодні мене запитували, чи є якась температура, яка може бути критично загрозливою для енергосистеми України. Не можна сказати, що якщо на вулиці буде, умовно -20°С, система стане. Генерація далі працюватиме, електроенергія вироблятиметься й постачатиметься стільки, скільки буде можливим на конкретний момент часу», — написав він.

Коваленко додав, що, цілком імовірно, той обсяг електроенергії не зможе покрити весь попит. Тобто люди отримуватимуть електроенергію, але з великими обмеженнями. Варто постійно мати це на увазі, допоки зима не завершилася.

На запитання питання, чи варто очікувати на різке покращення ситуації з потеплінням, Коваленко відповів:

Quote«Я думаю, розраховувати на покращення можна, але воно точно не буде різким. Для повного відновлення енергосистеми потрібно багато часу та ресурсів. Щонайменше варто відновити генерацію, яка зараз у ремонті», — додав Коваленко.

Нагадаємо: наразі триває поетапне відновлення енергосистеми після ракетної атаки росії. На сході України складна ситуація. В енергосистемі все ще зберігається суттєвий дефіцит, усім обленерго доведено ліміти споживання електроенергії.

Подякувати 🎉