Facebook Pixel

Бізнес в Україні вже отримав доступні кредити на 138 млрд грн

Українські банки в рамках програми «Доступні кредити 5-7-9%» вже видали підприємцям 46,8 тис. кредитів на 138 млрд грн. Про це інформує Міністерство економіки України.

Згідно з оприлюдненими даними, протягом минулого тижня бізнесу надали пільгові кредити на суму 456 млн грн. Було укладено 96 кредитних угод.

Quote«Найбільше підприємці взяли антикризових кредитів – на 59,7 млрд грн і на рефінансування попередньо отриманих кредитів – 28,7 млрд грн. Окрім того, на антивоєнні цілі було видано 18,6 млрд грн, на інвестиційні — 11 млрд грн. Аграрії отримали 19,4 млрд грн кредитних коштів на підтримку своєї діяльності, торговельні компанії взяли 972,6 млн грн кредитів для поповнення обігових коштів», — йдеться в повідомленні.

Хто найчастіше кредитується за програмою «Доступні кредити 5-7-9%»

Найчастіше за кредитами звертаються підприємства, що працюють у сферах:

  • сільського господарства (51%);
  • торгівлі та виробництва (24%);
  • промислового перероблення (14%).

Регіонами-лідерами за сумами укладених кредитних договорів є Львівська, Харківська, Дніпропетровська, Одеська, Київська, Вінницька області та місто Київ.

Варто зазначити, що зараз до програми долучилися 43 банки. Найбільше кредитів видали Приватбанк (19,4 тис.), Ощадбанк (6,7 тис.) і «Райффайзен Банк Аваль» (4,1 тис.).

Як працює програма «Доступні кредити 5-7-9%»

Програма «Доступні кредити 5-7-9%» була запущена Кабінетом міністрів. Вона дає змогу отримати до 60 млн грн під 0% на період дії воєнного стану +1 місяць. Водночас роздрібні торгові мережі мають змогу отримати до 1 млрд грн кредитних коштів під 5% річних, що дозволяє їм вчасно розрахуватися з постачальниками та поповнити фінансовий баланс.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉