Facebook Pixel

Українські біженці сплатили рекордні податки до бюджету Чехії

Українські біженці, що перебувають у Чехії, роблять великий внесок у розвиток економіки цієї країни. Про це пише proukrainu.blesk.cz.

Наразі у країні офіційно зареєстровано 367,7 тис. українських біженців із візами тимчасового захисту. У Чехії підрахували внесок працевлаштованих біженців з України в економіку країни. 2023 року українці заплатять 12-15 млрд чеських крон податків і зборів. У повідомленні йдеться, що в країні вже працевлаштовано 113 тис. осіб із тимчасовим захистом.

Quote«З липня, коли ми посилили правила соціальної допомоги, кількість працевлаштованих біженців зростає – це понад 9 тис. осіб на чеському ринку праці», – повідомив міністр праці Маріан Юречка.

За його словами, бюджет країни, за середніми підрахунками, отримає близько 12-15 мільярдів чеських крон (від півмільярда доларів).

Quote«Потрібно дивитися на це крізь призму дуже сильного внеску українських працівників-біженців у все чеське суспільство», – заявив міністр.

Маріан Юречка розповів, що українці у Чехії працюють у сферах послуг, охорони здоров'я, соціальної допомоги.

Але в Чехії мають намір переглянути соціальну допомогу. У міністерстві праці оцінять результати скорочення підтримки з липня та зміни у доходах сімей. Профільний міністр повідомив, що коригування правил допомоги буде помірним.

Станом на 10 вересня 2023 року, за даними МВС країни, у Чехії перебуває 367,7 тис. українських біженців із візами тимчасового захисту.

Подякувати 🎉