Facebook Pixel

За останній рік кількість громадян, залучених до благодійності та волонтерства, зросла вдвічі

За останній рік кількість громадян, залучених до благодійності й волонтерства, зросла вдвічі

За останній рік кількість громадян, залучених до благодійності й волонтерства, зросла вдвічі

З початком повномасштабної війни в Україні благодійність і волонтерство зазнали суттєвого розвитку. Про це йдеться в дослідженні, яке проводило Gradus Research 17 — 18 липня 2023 року.

Наміри доєднатися до допомоги

Наміри доєднатися до допомоги

Його результати демонструють стабільне зростання кількості громадян, які допомагають державі та суспільству. За останній рік кількість людей, які допомагають через волонтерство, захисну діяльність і допомогу фронту, зросла вдвічі. Це зростання відбувається насамперед завдяки тим, хто бажав доєднатися, — рік тому таких респондентів було 36%, а зараз 26%, і вони теж мають потенціал опинитися з-поміж залучених у допомогу громадян.

Способи здійснення допомоги

Способи здійснення допомоги

Примітно, що більшість респондентів (53%) долучаються до допомоги самостійно, 49% роблять це через родичів, друзів чи знайомих, 39% — використовуючи волонтерські організації та ще 30% — через благодійні фонди. Тобто громадяни здебільшого самостійно обирають, кому допомагати. Саме тому боротьба за увагу тих, хто голосує гривнею зі свого гаманця, посилюється.

Паралельно зі зростанням кількості волонтерських організацій і благодійних фондів структуруватиметься ринок і впливатиме на те, що діяльність цих організацій буде більш впорядкованою, зрозумілішою, прозорішою.

Подякувати 🎉