Facebook Pixel

Кількість волонтерів у 2022 році збільшилася у 8,4 раза – Податкова

У рік повномасштабного вторгнення в Реєстрі волонтерів Державної податкової служби України зареєструвалися 2 383 українці. А ще торік у ньому нараховувалося 320 осіб. Про це повідомляє Опендатабот, посилаючись на дані Державної податкової служби України.

Загалом на початок 2023 року ДПС нарахувала 2 699 волонтерів. Реєстр волонтерів антитерористичної операції створено ще у 2014 році, і до повномасштабного вторгнення в ньому було лише 320 осіб.

Приблизно 70% реєстрацій волонтерів за 2022 рік припало на грудень. Завершення звітного періоду спонукало 1 653 громадян в останній місяць року убезпечити себе від проблем із податковою.

Щоб зареєструватися волонтером, треба подати заяву до ДПС за місцем реєстрації (паперову або електронну). У документі варто вказати ІПН і банківські реквізити волонтера.

Нагадаємо, що Кабмін спростив процедуру ввезення безпілотних літальних апаратів і запчастин до них, дозволивши не оформлювати гарантийні листи. Це спрощення пришвидшить доставлення волонтерами дронів для оперативних цілей Сил оборони.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉